- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Best Distribution experimenteaza pre-comenzile la raft

09 Oct, 10:01 • emanuel.ceciu
Compania distribuitoare de jocuri video Best Distribution a lansat marti, la raft, cutia de precomanda a jocului World of Warcraft - Wrath of the Lich King, acest lucru fiind o premiera pentru retailul romanesc, conform oficialilor companiei.
Best Distribution experimenteaza pre-comenzile la raft

„Pana in prezent, cand venea vorba de precomenzi – fie ele de jocuri, carti sau produse IT&C -, acestea se realizau online, niciodata la raft. Best Distribution, preluand modelul intalnit in Germania sau SUA, incearca sa vanda mai multe licente prin introducerea unei cutii de precomanda fizice, ce pot fi achizitionate la 40 de lei bucata”, a declarat Mike Stegaru, director de achizitii pentru Best Distribution.

Precomanda nu contine jocul propriu-zis, fiind disponibila pana la data de 11 noiembrie. Cutia, in valoare de 40 de lei, permit celor care o achizitioneaza sa cumpere la lansarea WoW Wrath of the Lych King la pretul fix de 100 de lei, daca prezinta cutia precomenzii si dovada fiscala a achizitiei acesteia.

Precomanda garanteaza faptul ca pretul nu va fluctua in functie de cursul de schimb valutar si disponibilitate de stoc pentru client, in primele sapte zile de la lansarea jocului propriu-zis.

„Am introdus in prezent 1.500 de cutii in magazinele Diverta, in 24 de ore achizitionandu-se 100. Estimez ca pana la 11 noiembrie se vor achizitiona circa 2.000 de cutii, deci va trebui suplimentat stocul actual”, a mai spus Stegaru.

Estimare: 10-15.000 de unitati WoW Wrath of the Lych King, vandute in 2008

Oficialii Best Distribution estimeaza ca in 2008 vor comercializa circa 10.000-15.000 de unitati pentru noul joc, la un pret de circa 140 de lei pe bucata. Acest lucru ar genera venituri de peste 2 milioane de lei (circa 530.000 euro).

„In cazul in care acest sistem de precomenzi va fi un succes, nu este exclus ca Diverta sa introduca acest sistem si pentru alte jocuri sau chiar carti, pentru a mari volumul de vanzari”, a conchis Stegaru.

Jocul Wrath of the Lych King va fi lansat oficial in Romania in magazinul Diverta Magheru in noaptea de 12 – 13 noiembrie 2008, la ora 00:00.

In Romania sunt in prezent circa 30.000 de jucatori activi, iar la nivel mondial sunt peste 11 milioane de jucatori activi, fiind cel mai de succes joc massive multiplayer online din lume. Jocul este realizat de compania Blizzard.

Outsourcing pe logistica

Managerul companiei a subliniat de asemenea ca urmareste sa externalizeze procesele de logistica ale companiei catre Centrum Romania, firma specializata pe astfel de solutii.

„Dorim sa ne axam exclusiv pe business-ul de jocuri video, pentru a creste afacerile si eficienta Best Distribution, asa ca o sa lasam partea de logistica pe seama unei companii cu mai multa experienta”, a spus Allardin.

Pentru 2008, compania estimeaza venituri de 6,2 mil. euro, in crestere cu 26% fata de anul precedent.

Best intra si in Bulgaria

Compania distribuitoare de jocuri video Best Distribution, detinuta de firma elena CD Media, a intrat pe piata din Bulgaria de circa o saptamana.

Deocamdata, Best distribuie in Bulgaria jocurile producatorului Cap Com (autor al unor titluri ca Resident Evil sau Street Fighter), iar in viitorul apropiat, compania va putea distribui si produsele Eidos (publisher pentru jocuri ca Hitman sau Tomb Raider).

„In prezent lucram prin distribuitori in Bulgaria, dar, daca afacerile vor merge bine acolo, in mod sigur in 2009 vom deschide si un birou oficial in regiune”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Andreea Allardin, manager al Best Distribution.