- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

BitDefender va alege intre bursele din New York si Londra

25 Sep, 17:02 • emanuel.ceciu
Furnizorul de solutii antivirus BitDefender nu se va lista pe bursa in acest an, insa in 2009 acest lucru este posibil, iar bursele vizate sunt Nasdaq (New York) si Londra, in timp ce Bucurestiul va fi o piata secundara, conform oficialilor companiei romanesti.
BitDefender va alege intre bursele din New York si Londra

Compania a anuntat anterior ca primul termen posibil pentru listare este anul 2008, insa joi au declarat ca mediul economic international, cu efecte si pe bursa romaneasca, face imposibila listarea in acest an.

Reprezentantii companiei au vorbit joi si despre nivelul actual al pietei locale de solutii de securitate, a carei valoare se va situa in acest an la circa 7 mil. euro, in crestere fata de valoarea de 5 mil. euro inregistrata anul trecut.

Compania considera ca detine o cota de piata de peste 40%, insa daca in calcul ar fi inclusa si pirateria, cota ar creste peste 50%. Pe locul doi se situeaza Symantec, cu circa 20% din piata, un alt jucator fiind Kaspersky cu 5%, conform datelor BitDefender. De asemenea, anul viitor ar urma ca BitDefender sa treaca de o cota oficiala de piata de 50%, in timp ce Symantec ar urma sa depaseasca 30%, iar Kaspersky sa tatoneze obiectivul propriu de a-si dubla cota pana la 10%, au mai spus reprezentantii BitDefender.

Peste 60% din vanzarile BitDefender sunt reprezentate de segmentul corporate, urmand ca acest nivel sa fie crescut, a spus pentru DailyBusiness.ro Razvan Valceanu, country manager pentru Romania al BitDefender.

De asemenea, circa 70% din cifra de afaceri este asigurata de reteaua de parteneri, care contine 7 distribuitori si peste 500 de reselleri.

Compania a anuntat astazi viitoarea versiune (2009) a platformei de aplicatii BitDefender.