- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ce prioritati are Thierry Millet, noul director executiv al Orange Romania

09 Jul, 15:02 • emanuel.ceciu
"Cel mai bun poate deveni intotdeauna mai bun", spune Thierry Millet, noul director executiv al celui mai mare operator de telefonie mobila din Romania. Printre planurile sale pentru "trecerea companiei la un nou nivel" se numara optimizarea distributiei, in special prin francizare, dezvoltarea puternica a segmentului online precum si intrarea, in viitor, pe segmentul de broadband fix.
Ce prioritati are Thierry Millet, noul director executiv al Orange Romania

„Unul dintre scopurile mele principale este ca Orange Romania sa ramana numarul unu si chiar sa ne distantam de concurenta. Este o perioada dificila, criza isi spune cuvantul, insa am reusit in al doilea trimestru sa castigam clienti pe prepay, dupa ce in primul trimetru nu ne-am miscat atat de bine”, a spus in cadrul primei conferinte de presa in noua sa calitate de CEO Thierry Millet, francezul ce l-a inlocuit recent pe Richard Moat.

Thierry Millet se caracterizeaza ca fiind un „manager axat foarte mult pe rezultate pe termen scurt” (short term focused – en.), care pune accent pe partea creativa a business-ului. „Sunt francez, este normal sa fiu diferit ca temperament si personalitate de predecesorul meu, Richard Moat”, a mai spus acesta, zambind.

„Inca unul din scopurile mele este ca in fiecare trimestru al lui 2009, Orange Romania sa atraga clienti noi. In acest sens lucram la optimizarea distributiei, avem deja cateva magazine deschise prin sistemul de francizare”, a mai spus Millet.

In ceea ce priveste online-ul, noul sef al Orange Romania a declarat ca acest segment va castiga din ce in ce mai mare importanta in strategia de extindere a operatorului telecom.

„Avem deja in plan 10 initiative noi despre care insa in prezent nu putem sa oferim amanunte”, a spus Thierry Millet. „De asemenea, in momentul in care reglementarea pietei si economia ne vor permite, vom intra pe segmentul de broadband fix si vom pune din ce in ce mai mult accent si pe solutiile de date mobile”, a continuat acesta, fara sa ofere amanunte suplimentare.

In ceea ce priveste recenta achizitie a Zapp de catre Cosmote, seful Orange Romania a subliniat doar ca „dorim sa activam pe o piata unde concurenta este cinstita. Atunci cand competitia este dreapta, putem sa concuram cu oricine. Oricum, castigam clienti de business in continuare, in parte si de la alti operatori”, a spus Millet.

Orange va angaja 300 de oameni in urmatoarele doua luni

In prezent, Orange Romania are 2.700 de angajati, urmand ca in urmatoarele doua luni, compania sa recruteze inca circa 300 de oameni, au anuntat joi oficialii companiei.

Acestia vor oferi solutii IT pentru alte subsidiare ale France Telecom din lume. Cei 300 de angajati vor fi localizati in Bucuresti.

Nivelul investitiilor France Telecom in Romania a ajuns la 1,6 miliarde euro in cei 11 ani de prezenta pe piata locala.

Principalii concurenti ai Orange Romania sunt Vodafone Romania, Cosmote, precum si Romtelecom sau RCS&RDS.