- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cel mai subtire laptop din lume, lansat de Dell, va ajunge in Romania in aprilie-mai

18 Mar, 00:02 • emanuel.ceciu
Compania producatoare de computere Dell a anuntat marti lansarea notebook-ului Adamo, in prezent cel mai subtire de pe piata, intrand astfel in concurenta directa cu Macbook Air produs de Apple. Oficialii Dell Romania au declarat ca acest produs ar putea ajunge in Europa de Est catre sfarsitul lunii aprilie sau in mai.
Cel mai subtire laptop din lume, lansat de Dell, va ajunge in Romania in aprilie-mai

Laptop-ul are un pret de 2.000 $ (1.530 euro), procesor de 1,2 Ghz Core 2 Duo SU9300, hard disk de 120 GB SSD si monitor de 13,4 inci. Ca si Macbook Air, computerul este realizat dintr-o singura bucata unitara de aluminiu. Laptop-ul are grosimea de circa 2 centimetri (0,65 inci, fata de 0,76 inci Macbook Air – n.r.). Adaugarea unei unitati de citire optice costa 120 $ peste pretul de raft.

Mai multi analisti considera ca Dell, companie ale carei venituri au scazut cu 16% in trimestrul 4, pana la 13,4 mld. $, ar putea sa fi ales un moment prost pentru lansarea unui computer scump, avand in vedere criza economica financiara si implicit prudenta clientilor.

Pe de alta parte, alti analisti citati de presa internationala considera ca doua lucruri cel putin ar putea ajuta acest produs sa fie un succes – cresterea importantei design-ului pentru clienti si eforturile continue din ultimii ani ai Dell pentru a imbunatati service-ul pentru produsele sale.

In Romania, livrarile se fac exclusiv prin intermediul distribuitorilor Dell.

„Sunt convins ca acestia isi pregatesc deja comenzile pentru momentul in care produsul va fi disponibil si pentru tarile din Europa de Est, inclusiv pentru Romania. In prezent, lansarea este facuta intr-un numar limitat de state”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mihai Guran, business development manager Dell Romania.

El spera ca acest produs sa ajunga pe pietele din Europa de Est la finele lunii aprilie sau in mai.

„In ceea ce priveste vanzarile Dell in Romania, exista o cerere mai scazuta pe piata pentru produse si solutii IT incepand inca din luna noiembrie a anului trecut, si nu am vazut o schimbare majora in acest sens in primele 2 luni ale anului”, a spus Guran.

„Aceasta scadere a cererii se datoreaza situatiei economice. Vedem cum multi clienti ai nostri isi amana achizitiile in asteptarea unor conditii economice mai favorabile, iar in acest moment nu vedem o schimbare a acestor conditii nici in viitorul apropiat”, a incheiat seful Dell Romania.

Principalii concurenti ai Dell pe piata autohtona sunt HP, Lenovo, Acer sau Apple, pentru produsele high-end.