- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Centrul HP de servicii din Romania va angaja circa 500 de oameni anul viitor

06 Nov, 15:29 • emanuel.ceciu
Global eBusiness Operations Center (GeBOC), centrul HP de consolidare a serviciilor din Romania, isi va mari in 2009 numarul de angajati cu circa 35%, pana la aproximativ 2.000 de angajati, de la 1.500 in prezent, cautand totodata sa mentina business-ul stabil in conditiile unei economii fluctuante, au declarat joi oficiali ai GeBOC.
Centrul HP de servicii din Romania va angaja circa 500 de oameni anul viitor

GeBOC ofera suport in realizarea proceselor de afaceri derulate de Hewlett-Packard si partenerii sai in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Activitatea GeBOC este structurata in cinci divizii – Global Business Services, Imaging and Printing Group, Personal Systems Group, Technology Solutions Group si Finante. GeBOC a fost deschis in 2006, in Bucuresti.

„In cadrul diviziei de finante si colectare credite, GeBOC colecteaza creantele clientilor companiei din intreaga Europa. Lunar, echipa de 160 de oameni pe care o conduc, cea mai mare a companiei HP, colecteaza in medie 3 mld.$ de la clienti”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Vasilica Preda, director peste divizia de finante a GeBOC.

„Nu sunt in prezent semnale foarte dure din partea clientilor nostri din Romania, probabil insa ca acestia vor comanda ceva mai putin, insa consider ca vom compensa prin atragerea de clienti noi. In Romania, GeBOC colecteaza creante de la peste 200 de clienti, in tara nu au existat cazuri in care o companie sa nu fi platit la timp creantele. Ramane de vazut insa cum va evolua situatia economica”, a continuat Vasilica Preda.

La randul sau Peter Ali, site manager al GeBOC, a subliniat ca HP, in general, este una dintre companiile cele mai pregatite pentru a face fata fluctuatiilor economice mondiale.

„Nu sunt multe companii care nu sunt afectate de o criza economica mondiala. HP face parte dintre acestea”, a declarat Ali.

Seful GeBOC a mai spus ca centrul va deschide noi posturi pentru angajati in 2009, filiale ale HP din Europa preferand Romania pentru externalizarea unor procese. Peter Ali nu a oferit informatii suplimentare privind ce posturi vor fi disponibile.

„Avem, aproape constant, circa 30-40 de pozitii deschise pentru potentiali angajati, pe diferite posturi. La numarul de peste 1.500 de angajati din centru, nu reprezinta o problema”, a mai spus Peter Ali. Acesta nu a dorit sa ofere informatii privind investitiile necesare pentru atragerea si formarea angajatilor, declarand insa ca GeBOC este dispusa sa plateasca „sume importante de bani pe acest segment, la nivelul pietei”.

GeBOC ofera de asemenea consultanta si vanzari directe corporatiilor din Romania si din Europa, circa 300 de companii apeland la aceste servicii.

„In Romania, circa 40-50 de companii achizitioneaza direct de la noi”, a declarat Andreea Axenie, manager volume operations in cadrul GeBoc.

Oficialii companiei au precizat ca, in Romania, HP nu vinde direct pe online, in toata lumea existand doar 6 magazine ale companiei care acopera acest segment. Pentru 2009, HP nu are in plan deschiderea unui magazin online in tara, „dar acest lucru nu este exclus in viitor”, au declarat oficiali ai GeBOC.