- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Coreenii de la WND Telecom au vandut 10.000 de telefoane \”duble\” in Romania

16 Dec, 12:04 • emanuel.ceciu
Filiala locala a WND Telecom, companie sud-coreeana de tehnologie mobila, a vandut in primele zece luni ale anului 10.000 de telefoane dual-sim in Romania, dintre care 6.000 terminale cu doua fete (foto), estimand o crestere a nisei cu cel putin 20% in 2010.
Coreenii de la WND Telecom au vandut 10.000 de telefoane \duble\ in Romania

Telefoanele dual-sim permit folosirea in paralel a doua cartele de telefon.

„Putem spune ca incheiem anul pe un trend extrem de optimist, chiar daca pentru noi a insemnat mai mult un an de teste. Am vandut 6.000 de telefoane cu doua fete in zece luni, la un pret de raft cuprins intre 700 si 1.000 ron, si 3.000 de unitati din noul model, 3200 Glow, in doar trei luni, la un pret de raft de aproximativ 500 lei”, a declarat Mihail Purcarea, director executiv WND Telecom.

Compania a intrat pe piata autohtona la finele lui 2008. Oficialii firmei nu au putut preciza o valoare estimativa a pietei locale de terminale dual-sim, precizand doar ca nisa este inca foarte mica, WND Telecom fiind printre cei mai importanti jucatori pe acest segment.

WND Telecom a investit anul acesta in Romania peste 1,5 milioane euro in infrastructura – retea de distributie, service, merchandising, training al personalului de vanzare, concentrandu-se pe o dezvoltare pe termen lung.

Obiectivul de business al companiei este sa ajunga la vanzari lunare de peste 6.000 de bucati pana la sfarsitul anului 2010, iar reusita ar urma sa fie asigurata de cele 15 modele noi planificate pentru lansarea pe piata locala, anul viitor, sustin oficialii companiei.

Reprezentantii companiei WND Telecom estimeaza ca piata terminalelor dual-sim va creste cu cel putin 20% anul viitor si, pentru a tine pasul cu acest trend, vor aduce in anul 2010 cate un nou model de telefon pe luna. Aceste terminale vor avea ca dotari atat functii mai complexe, cum sunt deja multe din cele single sim, dar si functii de baza, care sa atinga orice tip de consumator. Preturile telefoanelor dual-sim vor fi intre 500 si 750 lei.

Totodata, WND Telecom a semnat un parteneriat cu World Comm, unul dintre cei mai mari distribuitori de terminale si accesorii GSM din lume, prin care telefoanele WND vor fi distribuite in aproximativ 2.000 de magazine din Romania. Printre magazinele partenere World Com se numara Cosmote si Germanos.

„Am ales sa distribuim terminalele WND datorita cererii de telefoane dual-sim existente pe piata locala, calitatii produselor, aspectului acestora, dar si seriozitatii producatorului. Chiar daca a trecut putin timp de la initierea parteneriatului World Comm – WND, speram sa le putem derula promotii in retelele de retail din Romania pana la sarbatori”, a precizat Felix Vladau, director executiv World Comm.

Printre concurentii WND Telecom se numara Samsung, care detine doua terminale dual-sim precum si compania clujeana Allview, care importa din China.