- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cosmote lanseaza pe infrastructura proprie o solutie de telefonie fixa pentru companii

01 Oct, 12:37 • emanuel.ceciu
Operatorul telecom Cosmote Romania a lansat o solutie integrata de servicii de voce de telefonie mobila si fixa, construita pe infrastructura proprie, dedicata utilizatorilor corporate.
Cosmote lanseaza pe infrastructura proprie o solutie de telefonie fixa pentru companii

Cosmote Private Wire se adreseaza in special companiilor medii si mari, interesate de optimizarea costurilor de comunicare intre numerele de telefon mobile si fixe ale Cosmote. Numerotatia fixa este de forma 0376 urmat de alte sase cifre.

Clientii corporate au posibilitatea sa contracteze serii de cate 10/100 de numere fixe sau multipli ai acestora, in functie de necesitatile lor de comunicare. Cosmote Private Wire permite utilizatorilor sa isi integreze solutiile de comunicare intre flotele mobila si fixa, sa ofere aceeasi extensie pentru un numar de telefon fix si mobil al aceluiasi utilizator. De asemenea, serviciul permite alocarea unui sistem de numere scurte in companie, precum si restrictionarea/permiterea diverselor tipuri de apeluri atat de la posturile fixe cat si de la cele mobile.

Oficialii companiei au subliniat ca planul tarifar nu este unul fix, fiind determinat de nevoile fiecarei companii in parte.

„Cosmote Private Wire vine ca o completare a activitatilor si serviciilor noastre de baza din domeniul telefoniei mobile. Tendintele de pe piata arata ca acest tip de clienti sunt interesati de solutii integrate de comunicare, care sa le eficientizeze in mod real costurile in acest domeniu. Prin intermediul Cosmote Private Wire, clientii pot configura conturile individuale de telefonie fixa si mobila in functie de nevoile fiecarui angajat”, a declarat Isabela Furtuna, Postpaid Market Development & Retail International Offering Department Manager al companiei grecesti.

Solutia tehnica pe care se bazeaza Cosmote Private Wire include o centrala PBX, instalata la sediul companiei respective si conectata la reteaua Cosmote, prin fluxul E1. Toate telefoanele fixe ale companiei sunt, de asemenea, conectate la PBX.

Noul serviciu este disponibil exclusiv prin intermediul echipei de vanzari directe a companiei.

Dupa primele 8 luni ale anului 2009, ca urmare a cresterii inregistrate pe segmentul corporate, Cosmote a raportat o crestere de 59% pentru traficul generat de aceasta categorie de utilizatori, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Principalii concurenti ai Cosmote Romania pe segmentul de servicii de telefonie pentru business sunt Orange Romania, Vodafone Romania, RCS&RDS si UPC Romania.