Internet/New Media

Cum a reusit o companie romaneasca de software sa-si creasca afacerile de 20 de ori in 5 ani

05 Dec, 00:03 • cristian.lacraru
Fondurile europene destinate proiectelor de cercetare, investitiile in impementarea standardelor ISO dar si in oameni si in pregatirea acestora au dus la cresterea afacerilor dezvoltatorului local de software Teamnet International cu 2.136% in intervalul 2006-2010.
Cum a reusit o companie romaneasca de software sa-si creasca afacerile de 20 de ori in 5 ani

Compania se situeaza pe locul 64 in topul [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/un-nume-romanesc-in-top-20-cele-mai-dinamice-firme-de-tehnologie-din-regiune-71104/]Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2011[/url], al celor mai dinamice firme de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si locul 6 in clasamentul companiilor din Europa Centrala si de Est.

DailyBusiness.ro a stat de vorba cu Bogdan Padiu (foto), director general al Teamnet International, despre factorii care au contribuit la succesul companiei.

Acesta spune ca de-a lungul celor 10 ani de experienta a existat un intreg complex de actiuni care au condus dezvoltarea companiei per ansamblu.

„In primul rand ne-am focusat pe proiecte de cercetare pentru a dobandi know-how si a stapani tehnologia necesara implementarii unor proiecte de integrare complexe”, a declarat Padiu.

„La momentul in care in Romania nici nu se vorbea despre fondurile structurale noi am ales sa aplicam pentru obtinerea unor fonduri de cercetare direct la Bruxelles si astfel ne-am numarat printre putinele companii romanesti care au obtinut granturi de cercetare oferite de Comisia Europeana prin programele cadru”, a adaugat seful companiei.
[quote=Bogdan Padiu, director general Teamnet International]Piata solutiilor software in Romania este departe de a fi saturata[/quote]
In prezent, Teamnet International este unitate de cercetare-dezvoltare acreditata de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica. 

In al doilea rand Teamnet International a investit in implementarea mai multor standarde ISO, iar in al treilea rand, compania a investit in oameni si in pregatirea acestora.

„Astfel am ajuns la un numar de peste 1.000 certificari la nivelul intregii echipe si peste 100 de tehnologii stapanite. Mai mult decat atat, ne-am largit aria de expertiza si in domeniul proiectelor de finantare europeana unde oferim servicii de consultanta si management. Nu in ultimul rand, ne-am extins activitatea si in afara granitelor, in Moldova si Belgia prin deschiderea unor filiale si in Turcia si Serbia prin birouri partenere”, a mai declarat seful Teamnet International.

Acesta spune ca piata solutiilor software este departe de a fi saturata, iar acest fapt se datoreaza nevoii existente atat la nivelul companiilor private, cat si la nivelul institutiilor publice.

„Orice companie privata are nevoie de cel putin un sistem informatic performant, adaptat business-ului sau pentru a fi competitiv pe piata. In acelasi mod, orice institutie publica are nevoie de servicii informatice pentru ca nu se poate realiza reforma in administratie fara informatizare. Cu toate acestea climatul economic in continuare instabil nu va permite explozia mult asteptata in domeniul IT in anul imediat urmator, mediul de business continuand a fi sceptic in privinta investitiilor majore in aceasta directie”, spune Padiu.

Teamnet International a fost infiintata in 2001 si are sedii in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Ploiesti, precum si in locatii internationale precum Bruxelles si Chisinau. Compania a inregistrat in 2010 afaceri de 21 milioane de euro (88,75 milioane lei), in crestere cu 62% fata de anul precedent. Recent, compania a hotarat [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/imm-ul-un-client-curtat-de-firmele-de-software-cum-incearca-teamnet-sa-il-atraga-69769/]sa atace segmentul IMM[/url] cu o platforma de clod computing intitulata More.

Alaturi de Teamnet International, in clasamentul [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/un-nume-romanesc-in-top-20-cele-mai-dinamice-firme-de-tehnologie-din-regiune-71104/]Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2011[/url] mai apar 4 companii romanesti, printre care [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/cum-a-ajuns-o-agentie-de-turism-online-romaneasca-in-topul-deloitte-71139/]agentia de turism Vola.ro[/url] si jucatorii IT Crys Computers si Fortech.