Internet/New Media

Cursa ofertelor in telecom: Operatorii apasa acceleratia la final de an

16 Dec, 00:04 • cristian.lacraru
Pe masura ce finalul anului se apropie, operatorii telecom din Romania se intrec in oferte care mai de care mai tentante pentru a-si fideliza clientii sau a atrage altii noi, in contextul unei piete in care numarul de SIM-uri active este in scadere.
Cursa ofertelor in telecom: Operatorii apasa acceleratia la final de an

Vodafone Romania a anuntat ca utilizatorii cartelelor preplatite vor primi 150 de minute nationale, de doua ori mai multe decat in prezent, la achizitionarea unei extraoptiuni ce costa doar 2 euro. In plus, utilizatorii care activeaza extraoptiunea pana la sfarsitul anului vor putea castiga cate un smartphone Galaxy Nexus pe zi.

Pe langa acest lucru, operatorul a lansat joi in Romania si tableta Smart Tab, vanduta sub brand propriu. Dispozitivul dispune de un display de 7 inchi si ruleaza sistemul de operare Android Honeycomb (3.2), si vine la un pret de numai 99 de euro, impreuna cu un abonament de Internet de 19 euro pe luna, incheiat pe o perioada de doi ani. In curand, operatorul va aduce in tara si versiunea de 10 inchi a tabletei  Vodafone Smart Tab.

Cu doar o zi in urma, Vodafone Romania anunta ca va aduce in Romania noul smartphone Motorola Razr, varful de gama al producatorului american.

Tot joi, Cosmote Romania a anuntat ca va aduce pe piata locala smartphone-ul Motorola Atrix, un smartphone cu processor dual-core ce dispune de un dock intitulat Lapdock ce permite utilizatorilor sa ii „extinda capabilitatile catre o experienta de tip PC”. Terminalul va fi disponibil in retelele de magazine Cosmote si Germanos pentru un pret ce incepe de la 1.174lei impreuna cu un abonament Cosmote Adventure (48,36 euro/luna) sau 1.999 lei fara abonament. 

Si Cosmote Romania mizeaza pe promotii, iar primii 150 de cumparatori ai terminalului vor primi gratuity accesorii precum un “HD dock”, o tastatura si un mouse Bluetooth.

In ceea ce priveste Orange Romania, compania a ales sa se axeze in oferta de sarbatori pe telefoanele la pret special si minutele nationale bonus, potrivit unui anunt facut la finele lunii trecute.

Astfel, compania vinde telefoane cu preturi incepand de la 5 euro pentru modelul LG A225 si pana la 179 euro, impreuna cu abonamente pe doi ani.

Totodata, la activarea unui abonament, clientii vor primi in primele trei luni cate 50 de minute nationale pe luna pentru abonamentele de pana la 8 euro sic ate 100 de minute pe luna pentru abonamentele de peste 8 euro.

Razboiul promotiilor de pe segmentul telecom vine intr-un moment in care piata scade. Potrivit [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/directorul-comercial-pe-business-al-romtelecom-concurentii-ne-au-ajutat-sa-ne-trezim-15013/]datelor furnizate de Autoritatea Nationala de Administrare si Reglementare in Comunicatii[/url], piata comunicatiilor mobile a inregistrat o contractie in primul semestru al anului, numarul SIM-urilor active scazand cu 3,2% fata de intervalul precedent, pana la 23,6 milioane de unitati. 

In acelasi timp, numarul minutelor vorbite a crescut cu 7,8%, pe fondul preturilor din ce in ce mai mici.