- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Dan Rosu a plecat de la Diverta pentru a conduce divizia de posta a RTC

19 Mar, 13:09 • emanuel.ceciu
Dan Rosu (foto), director executiv al lantului de magazine Diverta (parte a grupului RTC) din 1999, a preluat atributiile diviziei de transport si curierat a RTC.
Dan Rosu a plecat de la Diverta pentru a conduce divizia de posta a RTC

„Nu mai conduc Diverta din luna ianuarie. Am preluat in schimb atributiile TCE Post, divizie cu un potential mult mai mare in perioada de criza decat magazinele Diverta”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dan Rosu.

El a fost inlocuit de la conducerea Diverta de catre Emilia Canea.

„Functiile de conducere ale Diverta puteau fi preluate deja si de alti oameni, lantul de magazine fiind destul de bine dezvoltat. Eu am mai multa experienta in grupul RTC, astfel incat mutarea mea la o divizie cu un potential mult mai mare era logica”, a completat Rosu.

Acesta a explicat ca in perioada de criza, segmentul de curierat este in crestere.

„Este normal. Creste numarul de notificari, de contracte ce trebuie trimise. TCE Post este o companie ce activeaza pe o piata de 400 milioane euro, Diverta pe una mai mica, cea de carte. Cu TCE Post deja avem cateva contracte noi in derulare, despre care insa nu pot vorbi inca”, a mai spus Rosu.

TCE a realizat in 2008 afaceri de 27 milioane euro. Din perspectiva numarului total de transporturi, compania a efectuat anul trecut aproximativ 3 milioane de livrari, insumand peste 130.000 de tone marfa transportata.

Emilia Canea conduce divizia Diverta din ianuarie. Inainte de aceasta, Canea a fost director executiv al diviziei Ramiro din cadrul RTC (aprilie 2008 – decembrie 2008) si in perioada octombrie 2005-martie 2008 a ocupat functia de administrator DDC (Depozitul de Carte Distributie).

Diverta a generat in 2008 venituri de circa 45 milioane euro, conform declaratiilor lui Octavian Radu, fondatorul companiei RTC Holding.

Profilul lui Dan Rosu il puteti vizualiza pe Key People.