- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Depozitul de Calculatoare inchide 12 magazine neprofitabile

20 Oct, 10:25 • emanuel.ceciu
Retailerul IT si electronice Depozitul de Calculatoare a decis sa inchida 12 magazine inaugurate in 2008, incercand astfel sa reduca din costuri si sa maximizeze profitul pe anul in curs, a declarat pentru DailyBusiness.ro Adrian Furnica, director executiv al Romsoft, companie care opereaza lantul de magazine.
Depozitul de Calculatoare inchide 12 magazine neprofitabile

„In perioada aceasta prefer sa tai din costuri si sa inchid, cel putin pana la finele anului, o parte din magazinele inaugurate ce s-au dovedit nerentabile”, a spus Furnica.

„Niciunul dintre ele nu se afla in Bucuresti. Prin luna februarie, dupa ce se termina ‘tot balciul’ cu alegerile, atentiile electorale si, speram, criza economica, vom lua in considerare daca le vom redeschide sau nu”, a adaugat seful Romsoft.

Dupa inchiderea acestor magazine, Depozitul de Calculatoare va opera printr-un numar de circa 90 de puncte. In 2008, compania a inaugurat 28 de magazine, din care va inchide luna aceasta 12.

„In mod normal, un magazin Depozitul de Calculatoare ajunge la maturitate in circa 3-6 luni. Cele 12 unitati pe care urmeaza sa le inchidem nu au ajuns profitabile in acest interval. Acestea nu sunt plasate in resedinte de judet, ci pe langa orase mari precum Ploiesti sau Cluj-Napoca”, a mai spus Furnica.

Anterior, oficialul companiei a declarat pentru DailyBusiness.ro ca isi reduce cu circa 20% estimarile de afaceri pe 2008, pana la circa 73 milioane euro.

Principalii concurenti ai Depozitului de Calculatoare sunt Altex, Flamingo Computers sau eMag.ro.