- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Distribuitorul Apple in Romania isi schimba numele din IRIS, in Apcom

02 Jun, 12:42 • emanuel.ceciu
Unicul distribuitor al produselor Apple in Romania si-a schimbat denumirea, din I.R.I.S in Apcom, procesul de rebranding avand loc la nivelul intregii Europe Centrale si de Est, a anuntat marti compania libaneza MDS Holdings, care detine distribuitori autorizati Apple in aceasta zona.
Distribuitorul Apple in Romania isi schimba numele din IRIS, in Apcom

„Datorita cresterilor importante ale veniturilor Apple din ultimii ani in EMEA, compania americana a decis sa unifice sub un singur brand afacerile companiei in regiune. Astfel, incepand de astazi, IRIS S.A. devine Apcom, ca si, de exemplu, BBS din Bulgaria, tot unic distribuitor al produselor Apple din acea tara”, a declarat Nikolai Savov, general manager al MDS Holdings.

Procesul de rebranding se va desfasura pe parcursul intregului an, IRIS urmand ca in urmatoarele luni sa isi schimbe si forma fiscala, in Apcom S.A. Site-urile oficiale ale companiei vor avea de asemenea un lay-out similar, oferind aceleasi date, in limbi diferite.

„Vom ramane in continuare unic distribuitor al produselor Apple in Romania. In plus, vom beneficia mai mult de suportul Apple din SUA in ceea ce priveste service-ul produselor si va creste si viteza cu care vom aduce in tara noile gadget-uri si computere ale companiei”, a mai spus Savov.

Pe primul trimestru fiscal, incheiat in decembrie 2008, Apple a vandut in regiunea EMEA 795.000 de computere, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

„Astfel, vanzarile din regiunea EMEA aproape ca au egalat vanzarile din SUA. Aceasta regiune devine din ce in ce mai importanta pentru Apple. Acum trei ani de exemplu, vanzarile din SUA acopereau circa 70% din totalul comercializarilor de produse. In prezent, ponderea EMEA versus SUA este aproape egala”, a spus Nikolai Savov.

Cele mai mari venituri pentru Apple in Europa de Est sunt generate din Ungaria.

In prezent, Apcom Romania are 6 Apple Premium Resellers in tara, cel mai important lant de magazine fiind iStyle, brand sub care activeaza si unul din cele doua service-uri autorizate Apple in Romania.

Pana la finele anului, oficialii Apcom Romania au declarat ca urmaresc sa mai deschida doua magazine Apple Premium Resellers, in Timisoara si Brasov.