- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Distributorul Apple in Romania: Afacerile se vor dubla in 2008, spre 24 mil. euro

24 Nov, 10:54 • mihaela.tudorancea
I.R.I.S. (Integrated Romanian Informations Systems), distribuitorul exclusiv al produselor Apple in Romania, estimeaza o dublare a cifrei de afaceri pentru anul curent, pana la 24 mil. euro, in viitor asteptandu-se la cresteri, dar mai temperate decat cele anterioare, au precizat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Distributorul Apple in Romania: Afacerile se vor dubla in 2008, spre 24 mil. euro

„Pe baza cresterilor inregistrate in anii anterior am estimat pentru anul 2008 o dublare a cifrei de afaceri fata de anul 2007, an pe care IRIS l-a incheiat cu venituri totale in zona a 12 milioane euro”, a declarat Viorel Nastase, direct sales manager al companiei.

Motivul pentru care cifra de afaceri a crescut cu 100% in ultimii ani a fost atat tactica de marketing cat si cresterea puterii de cumparare a clientilor din Romania, potrivit reprezentantului I.R.I.S.

„Ultimii 3-4 ani au insemnat pentru I.R.I.S. cresteri ale cifrei de afaceri de 100% de la an la an. Acest lucru s-a datorat mai multor factori printre care dezvoltarea retelei locale de distributie, prin deschiderea de noi magazine APR (Apple Premium Reseller) si locatii Apple Kiosk, ceea ce a permis potentialilor clienti sa intre in contact si sa testeze personal produsele Apple. Alti factori importanti au fost reducerile agresive de preturi practicate de Apple in ultimii ani, precum si cresterea puterii de cumparare a clientilor din Romania”, a precizat Viorel Nastase.

In acest moment, din cauza crizei economice globale, reprezentantii I.RI.S. declara ca este dificil de realizat o estimare corecta a evolutiei pietei si a vanzarilor pentru perioada urmatoare. „Cu toate acestea suntem optimisti si convinsi ca piata produselor Apple in Romania va continua sa se dezvolte chiar daca nu o va face in ritmul accelerat inregistrat pe parcursul ultimilor ani”, a declarat Viorel Nastase.

Vanzarile de produse Apple reprezinta aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei. Cele mai bine vandute produse Apple in Romania sunt incadrate in categoria hardware, gadget-uri si calculatoare, cu iPod Shuffle in pozitia de cel mai bine vandut model iPod si MacBook ca cel mai bine vandut sistem. Compania mai comercializeaza si produse Adobe sau Palm.