- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Diverta a deschis cu 100.000 euro primul sau magazin \”Apple reseller\” in Bucuresti

15 Sep, 11:35 • emanuel.ceciu
Compania Diverta a anuntat deschiderea primului sau magazin dedicat produselor Apple, iDeea, in mall-ul Plaza Romania din Bucuresti, dupa o investitie de 100.000 de euro.
Diverta a deschis cu 100.000 euro primul sau magazin \Apple reseller\ in Bucuresti

Pentru acest magazin, Diverta asteapta o cifra de afaceri de 1 milion de euro pe an, si intentioneaza sa mai deschida inca 5 astfel de magazine in urmatorul an, in Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi si Timisoara.

Acest concept de magazine presupune un portofoliu standard de produse Apple si o suprafata de vanzare intre 50 si 70 metri patrati.

Datorita amplasarii acestor magazine – in marile mall-uri – precum si datorita faptului ca intentioneaza sa atraga si clientii traditionali ai Diverta, compania spera ca in 2 ani sa ajunga cel mai mare „Apple premium reseller” din Romania. Printre concurenti se numara magazinele iStyle.

„Estimez ca vom reusi ca in circa doi ani sa devenim principalul Apple Premium reseller de pe piata autohtona”, a declarat Dan Rosu, director executiv al Diverta.

Diverta face parte din grupul RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

Peste 5.000 de laptop-uri MacBook Air comercializate pe piata din Romania

Oficialii I.R.I.S S.A., distribuitor autorizat al produselor Apple in Romania, au declarat pentru DailyBusiness.ro ca cele mai cautate produse in cadrul magazinelor Apple Premium Reseller sunt computerele, in detrimentul iPod-urilor sau accesoriilor.

„Sistemele sunt cele mai cautate produse in cadrul magazinelor Apple Premium Reseller, datorita personalului specializat din cadrul acestor magazine. Apple MacBook Air (laptopul cel mai subtire de la Apple – n.r.) s-a vandut foarte bine in Romania, pana in prezent comercializandu-se peste 5.000 de unitati de la data lansarii in luna martie 2008″, a declarat pentru DailyBusiness.ro Zsolt Kadar, product manager I.R.I.S.

Oficialul companiei a subliniat ca 67% dintre computerele vandute de catre Apple in Romania sunt laptop-uri.

Atat iDeea cat si ceilalti reselleri cu acelasi profil redistribuie produsele aduse in Romania de catre unicul importator autorizat Apple, I.R.I.S. S.A.