- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Epson devine pentru prima oara lider de piata in Romania pe segmentul videoproiectoare

20 Nov, 11:26 • emanuel.ceciu
Producatorul de electronice Epson a devenit pentru prima oara lider de piata trimestrial in Romania pe segmentul de videoproiectoare, dupa ce in trimestrul trei a comercializat circa 1.200 de bucati, pe o piata a proiectoarelor de 4.400 de unitati, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii Epson Romania.
Epson devine pentru prima oara lider de piata in Romania pe segmentul videoproiectoare

Cifrele apartin companiei de cercetare Future Source Consulting si au fost citate de Epson.

In trimestrul trei, cota de piata a Epson a fost de 28%, in crestere cu 18 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a lui 2007. Din punct de vedere valoric, Epson s-a clasat pe prima pozitie a pietei proiectoarelor in al doilea si al treilea trimestru al anului curent, conform oficialilor companiei. Pe locul doi s-a clasat BenQ.

In cele trei trimestre scurse de la inceputul lui 2008, BenQ ramane insa lider de piata in Romania.

Vanzarile Epson au fost sustinute in special de comercializarile catre segmentul business sau catre segmentul educational.

Volumul vanzarilor de proiectoare a crescut cu 12% in trimestrul al treilea al anului curent fata de vanzarile obtinute in trimestrul precedent. Valoarea echipamentelor vandute in aceasta perioada a inregistrat o majorare cu 24,01% comparativ cu rezultatele trimestrului precedent.

Comparativ cu acelasi trimestru al anului precedent, volumul vanzarilor din trimestrul trei al anului 2008 a inregistrat o crestere cu 185%, iar valoarea vanzarilor s-a apreciat de aproximativ trei ori, cu 198,22%.

Oficialii companiei au precizat ca in perioada viitoare se vor axa in special pe dezvoltarea segmentelor de produse dedicate mediului educational sau home cinema.

„Piata de proiectoare din Romania continua sa manifeste o rata de adoptie crescuta, atat pe segmentul business, cat si in zona consumer, unde se inregistreaza un interes tot mai mare pentru vizualizarea pe ecrane mari si pentru experiente home cinema autentice. Pentru anul 2008 mizam in continuare pe atingerea unei cote de piata de 25% pe acest segment”, a declarat Simona Decuseara, national sales&marketing manager Epson Romania.

Principalii concurenti ai Epson pe piata autohtona de videoproiectoare sunt BenQ sau Canon.

Intreaga piata de videoproiectoare din Romania in 2008 va fi de circa 30.000 de unitati vandute, in crestere cu 50% fata de 2007, conform oficialilor BenQ.