- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

F64, cel mai mare magazin foto din Romania, si-a crescut business-ul cu 70% anul trecut

01 Oct, 17:26 • emanuel.ceciu
Cifra de afaceri a magazinului specializat pe segmentul de aparate foto F64 Studio a evoluat in 2008 cu aproape 70%, pana la o valoare de 9,1 milioane de euro, de la 5,4 milioane de euro cu un an in urma, pe fondul iesirii de pe piata a mai multor magazine de procesare/printing, precum si a cresterii cererii pentru aparate DSLR.
F64, cel mai mare magazin foto din Romania, si-a crescut business-ul cu 70% anul trecut

In ciuda cresterii cu 70% a afacerilor, evolutia de la an la an a incetinit – in 2007, compania isi crescuse veniturile de trei ori fata de anul precedent. Profitul companiei, lider de piata pe aceasta nisa conform Skin, unic importat Nikon in Romania, a crescut usor in 2008 fata de 2007, de la 686.000 euro la 815.000 euro, conform Ministerului de Finante.

Cresterea vanzarilor de aparate DSLR s-a facut simtita inca de anul trecut, trendul pastrandu-se si anul acesta, conform companiei de cercetare GfK dar si a unor jucatori din piata.

„Nu putem sa oferim comentarii ample in privinta parcursului din acest an. Este o situatie delicata, criza economica ne impinge spre prudenta. Putem spune doar ca am inregistrat cresteri, in parte datorate iesirii de pe piata sau incetinirii vanzarilor jucatorilor de pe printing. Acest lucru a dus la cresterea vanzarilor de aparate foto digitale”, a declarat pentru DailyBusiness.ro un oficial al F64 Studio.

F64 Studio este administrator al magazinului Nikon din Romania, situat in Baneasa.

F64 detine un magazin fizic de vanzari in Bucuresti precum si magazinul online F64.ro.