- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

G Flex. LG pregateste primul telefon cu ecran flexibil OLED

08 Oct, 14:14 • razvan.codorean
Viitorul apartine gadgeturilor cu ecrane flexibile, indestructibile. Dupa ce Samsung a anuntat ca dezvolta deja mai multe astfel de produse, primul urmand sa fie, cel mai probabil, noul Samsung Galaxy S5, si LG se pregateste sa intre in noua era OLED.
G Flex. LG pregateste primul telefon cu ecran flexibil OLED

LG a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca va incepe productia primelor ecrane OLED, flexibile, pentru smartphone-uri.

Acestea vor avea dimensiunea de 6 inchi si vor echipa noile generatii de gadgeturi ce urmeaza sa fie lansate de companie.Potrivit Engdadget, primul astfel de telefon cu ecran flexibil ar urma sa fie prezentat luna viitoare si va purta numele de cod G Flex.Gadgetul ar urma sa ajunga pe piata in 2014. Mai multe amanunte aflati din comunicatul de presa de mai jos.

Si Samsung a anuntat ca va prezenta, in aceasta luna, primul telefon cu ecran curbat. 

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, ca nu este exclus ca acesta sa fie un Galaxy Note III, in editie limitata.

Anuntul privind lansarea ecranului curbat a fost facut de D.J. Lee, directorul de marketing Samsung, in cadrul evenimentului de lansare a Galaxy Note 3 pe piata sud-coreeana.

Ecranul de tip OLED  va fi mult mai rezistent la zgarieturi si socuri decat cele din prezent. In plus va creste spectaculos autonomia telefonului in conditiile in care va consuma mult mai putina energie decat ecranul clasic, folosit in prezent.Potrivit IT.sohu , noul tip de ecran este precursorul ecranelor flexibile din plastic pe care Samsung urmeaza sa le lanseze anul viitor.Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Nokia  lucreaza de cativa ani la lansarea primelor smartphone-uri cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). Gadgeturile ”Flexible Display” le vom vedea, cel mai probabil, in primul trimestru din 2014, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.