- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Grupul UTI: Afacerile au crescut cu 15% in 2008. Pentru anul acesta estimam stagnare

27 Aug, 00:01 • mihaela.tudorancea
Grupul de firme UTI, care activeaza in domeniul solutiilor de securitate fizica, al sistemelor informatice si de comunicatii, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri la acelasi nivel cu cea de anul trecut, de 160 milioane de euro, sau o crestere de maxim 5%, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Grupul UTI: Afacerile au crescut cu 15% in 2008. Pentru anul acesta estimam stagnare

„Potrivit ultimului audit, grupul UTI a inregistrat o cifra de afaceri de 160 milioane de euro in 2008, in crestere cu 12-15% fata de 2007, cu o valoare a EBITDA de 17 milioane de euro, de trei ori mai mare fata de anul precedent. Acest lucru s-a intamplat mai ales datorita dezvoltarii de noi domenii pe care UTI era prezenta, precum managementul traficului sau facility management”, au explicat oficialii UTI.

In ceea ce-i priveste pe cei aproximativ 4.000 de angajati ai companiei, reprezentantii UTI au declarat ca acolo unde afacerile au mers mai prost au relocat angajatii spre diviziile care se dezvolta mai bine, si ca s-a apelat si la restructurari, fara a preciza insa numarul exact de persoane. Compania continua angajarile, insa doar pe pozitiile cheie.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, proprietarul grupului UTI, detine 60% din UTI Holdings, un pachet de 25% este controlat de fondul de investitii AIG Investment Fund, restul de 15% fiind in posesia angajatilor. Tiberiu Urdareanu este fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fost sef al Comandamentului de Tancuri si Auto pe vremea comunismului.

Cele doua companii pe care Tiberiu Urdareanu a declarat anterior ca vrea sa le vanda in 2009, UTI Retail Systems si Cobra Security, nu si-au gasit inca cumparatori, potrivit reprezentantilor grupului, proiectul fiind momentan sistat. UTI Retail Systems a adus companiei un profit net de 3,78 milioane de euro in 2008, potrivit datelor de pe Ministerul de Finante, iar compania Cobra Security a raportat pierderi de 362.000 de euro in 2008, potrivit aceleiasi surse.

Printre proiectele in care este implicat grupul UTI se numara sistemul de ticketing al RATB si Metrorex, sistemul de securitate al Aeroportului Otopeni si realizarea retelei de fibra optica subterana NetCity a Bucurestiului.

Din cadrul UTI Holding faceau parte in 2008 companiile UTI Systems, Uti Grup, Firex Engineering, UTI Instal Construct, UTI Retail Solutions, UTI Facility Management, Cobra Security, Sorral International, Certsign, UTI Traffic Management, Pro Engineering, UTI International si UTI Communications Systems.