- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP face reduceri salariale. Nu se stie daca Romania va fi afectata.

19 Feb, 11:10 • emanuel.ceciu
Producatorul de computere Hewlett-Packard si-a redus estimarile de venituri pentru anul fiscal 2009, de la 127,5-130 mld. $ pana la 112,5-116 mld. $, pe fondul vanzarilor reduse de imprimante, computere personale si servere, compania urmand sa reduca si salariile angajatilor, a scris Reuters.
HP face reduceri salariale. Nu se stie daca Romania va fi afectata.

Cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial a declarat miercuri ca se asteapta ca si in trimestrul 2 piata sa continue sa scada, in timp ce ratele de schimb valutare „vor lovi” in veniturile companiei.

[quote=Radu Enache, director executiv HP Romania] Nu stim inca daca reducerile salariale vor afecta si angajatii din Romania[/quote]

Profitul net inregistrat de companie in primul trimestru fiscal, incheiat la 31 ianuarie, s-a redus cu 13% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 1,85 mld. $ (1,47 mld. euro).

Oficialii companiei au anuntat ca vor reduce, incepand cu trimestrul in curs, salariul lui Mark Hurd, director executiv al companiei, cu 20%, si vor reduce totodata, cu 10%, salariile altor executivi. De asemenea, salariile angajatilor vor scadea cu 5%.

„Intr-un mediu ca acesta, nu avem voie sa aruncam cu banii si sa facem erori”, a declarat Hurd. „Scopul meu este sa tin vigoarea companiei intacta, dar in acest sens, trebuie sa facem ceva, intrucat afacerile nu sunt chiar cele dorite de mine”, a mai spus Hurd.

Contactati de DailyBusiness.ro, oficialii HP Romania au declarat ca in prezent nu se stie daca angajatii din tara vor fi afectati.

„Inca nu am fost anuntati de la sediul central daca reducerile salariale vor avea loc si in Romania. Am citit insa si eu anuntul lui Mark Hurd si acum asteptam sa vedem ce se intampla”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Radu Enache, director executiv al companiei.

In Romania, HP are circa 2.000 de angajati, conform declaratiilor anterioare ale companiei.

Hewlett-Packard a ales sa reduca salariile in loc sa disponibilizeze angajati deoarece „vrem sa recurgem la concedieri doar cand avem probleme structurale”, a declarat Cathie Lesjak, director financiar al HP.