- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP Romania, scaderi de doua cifre ale vanzarilor in februarie-aprilie

20 May, 12:34 • emanuel.ceciu
Filiala locala a producatorului de computere HP a inregistrat scaderi de doua cifre ale vanzarilor in trimestrul doi fiscal incheiat pe 30 aprilie, atat pe segmentul de PC-uri cat si pe laptop-uri si imprimante, in linie cu rezultatele anuntate de companie pe plan mondial miercuri, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficiali ai filialei locale.
HP Romania, scaderi de doua cifre ale vanzarilor in februarie-aprilie

„Vanzarile HP in Romania s-au aliniat cu cele pe plan international. Am mers mai prost pe nisa consumer, mai bine pe segmentul business. Vom asista la o relansare a vanzarilor in momentul in care Guvernul va debloca proiectele din domeniul public. Inca nu avem semne cand se va intampla acest lucru, asteptam cu interes insa”, a spus Radu Enache, director general al HP Romania.

Totodata, seful filialei locale a companiei a spus ca HP Romania nu va fi afectata de disponibilizarile suplimentare anuntante de producatorul de computere la nivel mondial.

„In prezent suntem unul dintre cei mai mari angajatori IT din Romania, cu circa 2.300 de angajati. Nu am facut disponibilizari importante pana in prezent si nu avem in plan nici pentru viitorul apropiat. Daca insa va fi necesar, vom recurge si la aceasta forma de reducere a cheltuielilor”, a declarat Radu Enache.

HP a anuntat miercuri ca va concedia 6.400 de angajati la nivel international, echivalentul a 2% din forta de munca.

Resurse suplimentare: Radu Enache a fost desemnat unul dintre cei mai influenti 25 de oameni din domeniul IT&C, conform topului realizat de DailyBusiness.ro