Internet/New Media

HP Romania vrea crestere anuala de doua cifre, dupa ce \”in 2009 a pierdut tot ce a castigat in 2008\”

22 Feb, 15:12 • emanuel.ceciu
Producatorul de PC-uri Hewlet-Packard (HP), numarul 1 mondial, urmareste cresterea afacerilor din Romania cu peste 10% in anul fiscal ce se va incheia in noiembrie, dupa ce in anul fiscal anterior, "a pierdut tot ce a castigat in 2008", a declarat Radu Enache, directorul executiv al companiei.
HP Romania vrea crestere anuala de doua cifre, dupa ce \in 2009 a pierdut tot ce a castigat in 2008\

Pe primul trimestru al anului fiscal, perioada noiembrie-ianuarie, compania a crescut, pe toate nisele pe care activeaza, cu ponderi ce depasesc 10%.

Aceasta in conditiile in care „economia din Romania se relanseaza mai greu decat cea din SUA sau Europa de Vest”, a spus Enache.

Cresterile cele mai mari au avut loc pe segmentul consumer, dar si pe suport, infrastructura sau aplicatii.

Totodata HP a reiterat faptul ca va angaja anul acesta 600 de oameni, in special pentru a oferi servicii clientilor din Romania dar si din Europa. Compania are in prezent 2.000 de angajati in tara.

„Desi am fost afectati de criza economia nu am disponibilizat din personal asa ca am inceput in forta acest an. Evident, cresterea propusa de noi tine si de miscarile Guvernului, dar si de investitiile companiilor private in IT. Consider insa ca nu sunt nerealiste planurile HP Romania”, a subliniat Enache.

Compania urmareste o cota de piata de 20%, pe toate segmentele principale pe care activeaza.

Fara sa ofere informatii privind cota de piata in 2009, Radu Enache a spus ca HP Romania avea o cota generala de 17% in 2008.

„Pe segmentul de laptop-uri suntem lideri mondiali si in mod sigur vom redeveni lideri si in Romania„, a precizat seful companiei.

In prezent, lider de piata pe acest segment este Acer.