- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Japonezii de la Oki Printing Solutions se aliaza cu RHS pentru a tinti IMM-urile romanesti

18 Jun, 15:50 • emanuel.ceciu
Compania japoneza furnizoare de solutii de printing Oki Printing Solutions a incheiat un parteneriat cu distribuitorul autohton RHS Company, pentru a aborda in premiera si segmentul companiilor medii si mici, dupa ce timp de 10 ani Oki s-a axat in exclusivitate pe nisa companiilor mari.
Japonezii de la Oki Printing Solutions se aliaza cu RHS pentru a tinti IMM-urile romanesti

Scopul japonezilor de la Oki este de a-si mari cota de piata in Romania. In prezent, compania este prezenta in tara prin RHS Company si prin Omnilogic. Activitatea din Romania este coordonata din Ungaria si Polonia.

Pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), Oki are o cota de piata de 6,9% ca volum (numar de unitati vandute) si de 11,6% ca valoare – pe segmentul imprimantelor color. Pe acest din urma segment, cota de piata a companiei este de 32,6% in termeni de volum si 18,8% in termeni de valoare.

Pe segmentul imprimantelor matriceale cota in regiune este de 27,7% ca volum si 29% ca valoare. Aceste ponderi plaseaza Oki pe locul 2 in regiunea EMEA, si sunt valabile pentru anul 2008, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficiali ai companiei.

Acestia nu au dorit sa precizeze cota de piata exclusiv in Romania si nici ce venituri au realizat pe piata autohtona.

„Piata specializata din Romania este in plina dezvoltare, de aceea planuim sa investim mai mult in canalele noastre de distributie, pentru a facilita intrarea produselor noastre pe pietele din intreaga tara”, a declarat Wojciech Puchalski, general manager CEE export dept. al Oki Printing Solutions.

RHS Company este un furnizor roman de componente, accesorii si sisteme IT, cu reprezentante in Bucuresti si in alte zece orase importante din Romania.

Compania japoneza a fost fondata in 1990, grupul destinat regiunii EMEA avand peste 1.200 de angajati fiind compus din 21 de centre de productie si reprezentante, fiind prezent in 60 de state din regiune.

Cifra de afaceri a companiei pentru zona EMEA a fost in 2007 de 102 mld. yeni (circa 760 mil. euro)