- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Jocul World of Warcraft a impins afacerile Best Distribution la 5,8 mil. euro in 2008

02 Apr, 13:22 • emanuel.ceciu
Distribuitorul autohton de jocuri video Best Distribution a generat anul trecut afaceri de 5,8 mil. euro, in crestere cu 45% fata de 2007, si estimeaza pentru anul in curs o evolutie a veniturilor pana la 8 mil. euro.
Jocul World of Warcraft a impins afacerile Best Distribution la 5,8 mil. euro in 2008

Doar circa 5% din veniturile pe anul trecut au provenit din vanzarile de console.

Principalul generator de venituri pentru companie a fost jocul World of Warcraft. Add-on-ul lansat in noiembrie 2008 s-a vandut in decurs de doua luni intr-un numar de 18.000 de unitati.

Intreaga serie World of Warcraft s-a comercializat intr-un numar total de 60.000 de unitati pe parcursul anului. Urmatorul cel mai bine vandut joc a fost Fifa, cu 10.000 de unitati.

„In Romania se comercializeaza in continuare mai multe jocuri pentru PC-uri, in detrimentul celor de console. Acest lucru se datoreaza in special pretului mai redus. Cu toate acestea, segmentul de aplicatii pentru console creste de la an la an cu 6-8%”, a declarat Andreea Allardin, general manager al Best Distribution, companie detinuta de grecii de la CDMedia.

Aceasta a subliniat ca in 2008, 20% din achizitia de jocuri video s-a realizat legal, in timp ce restul a provenit de pe piata neagra.

„Desi rata de piraterie este inca foarte mare in Romania, asistam totusi la o crestere a vanzarilor legale, din retail”, a mai spus Allardin.

Best Distribution a avut in 2008 o cota de piata de circa 60% si estimeaza o crestere de „cateva puncte procentuale”, in 2009. Compania comercializeaza produsele in magazinele marilor retaileri, precum Altex, Domo, Flamingo sau Diverta.