- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Kaspersky Romania intentioneaza sa-si creasca cota de piata de aproape 3 ori in acest an

16 Jul, 12:43 • emanuel.ceciu
Producatorul de solutii de securitate IT Kaspersky Romania a inregistrat in 2008 o cota de piata de 10% si estimeaza pentru 2009 cresterea acestei ponderi la 25-30%, pe o piata de circa 10-12 mil. euro anul acesta, a declarat pentru DailyBusiness.ro Teodor Cimpoesu, managing director al companiei.
Kaspersky Romania intentioneaza sa-si creasca cota de piata de aproape 3 ori in acest an

„Pentru realizarea acestei cote am incheiat un contract cu lantul de retail Domo. Este cel mai mare contract cu un retailer incheiat de noi de la inceputul anului”, a spus Cimpoesu.

Avand in vedere target-ul de 25%, pe o piata de circa 10 mil. euro, afacerile producatorului rus de antivirusi s-ar putea ridica in Romania in 2009 la circa 2,5 mil. euro, peste estimarile initiale ale companiei.

In vara lui 2008, Kaspersky Romania isi propunea sa genereze pe piata locala anul acesta afaceri de circa 1 mil. euro. „Am evoluat mai bine decat asteptarile noastre si, in viitor, vom mai incheia parteneriate solide. Nu pot oferi rezultatele companiei la sase luni, nu este politica noastra”, a mai spus Cimpoesu.

Principalii concurenti ai Kaspersky pe piata locala sunt BitDefender, lider de piata cu o cota de circa 40%, si Symantec.