- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Laptop-ul din bambus de 1.700 de euro va ajunge in Romania intr-o luna

29 Oct, 14:42 • emanuel.ceciu
Producatorul de laptop-uri Asus estimeaza ca primele laptop-uri din bambus U6 Bamboo vor fi disponibile spre vanzare in Romania in circa o luna, in prima faza urmand a fi importate circa 50 de bucati, la un pret de circa 1.700 euro.
Laptop-ul din bambus de 1.700 de euro va ajunge in Romania intr-o luna

„Deocamdata asteptam sa vedem cate laptop-uri vor cere distribuitorii nostri, dar nu vor fi mai mult de cateva zeci, fiind exclusiviste, de lux. Insa consider ca piata exista, asa ca numarul de laptop-uri in cea de-a doua transa va fi mai mare si poate vor fi ceva mai ieftine”, a declarat Liviu Marica, director de comunicare si marketing al Asus.

K Tech Electronics, unul dintre principalii parteneri de distributie ai Asus in Romania va aduce in prima faza 10-15 laptop-uri din bambus.

„Intai testam piata, vom comanda doar 10-15 bucati. Consider ca si ceilalti parteneri ai Asus, cum ar fi Tornado sau RHS, vor fi prudenti initial. In viitor insa, cred ca U6 Bamboo are potential sa faca si volum”, a declarat pentru DailyBusiness.ro un oficial al K Tech Electronics.

Marica a subliniat ca laptop-ul are ca target oamenii care vor sa isi sublinieze statutul social, dar si ecologistii.

„In Romania nu sunt atat de multi ecologisti impatimiti care sa cheltuiasca 1.700 de euro pentru un laptop din bambus, dar in mod sigur sunt oameni care tin foarte mult la imaginea lor”, a completat Marica.

Laptop-ul Asus Bamboo U6 dispune de procesor Core 2 Duo, DDR2 800 Mhz SDRAM, 2 sloturi SODIMM pentru o capacitate maxima de 4 Gb SDRAM, placa grafica NVIDIA GeForce 9300M GS si camera web de 0,3 Mega Pixeli.