- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

LG Romania: Numele nostru este folosit in atacuri phishing de aproape un an

26 May, 15:26 • emanuel.ceciu
Mai multe sute de persoane au contactat reprezentantii LG Romania in ultimele zile pentru a sesiza compania in ceea ce priveste un atac de tip phishing prin SMS, in urma carora destinatarii erau instiintati ca au castigat un premiu in valoare de 2.000 euro. Atacurile persista de aproape un an.
LG Romania: Numele nostru este folosit in atacuri phishing de aproape un an

„Din iunie 2007, numele LG dar si al altor companii de IT si electronice este folosit in atacuri de tip phishing, in special prin SMS-uri. Au fost si pauze, insa atacurile au reinceput de o saptamana. Am fost deja contactati de mai multe sute de oameni care s-au plans ca au primit mesaje inselatoare”, a declarat pentru DailyBusiness Daniela Predut, marketing manager si PR specialist al LG Electronics Romania S.R.L.

Aceasta a declarat ca din luna iunie 2007 pana in prezent, atat LG cat si unele persoane care au primit astfel de mesaje au depus plangere catre politie si operatorii telecom, atacurile neincetand insa.

„Operatorii telecom au blocat, intr-adevar, cateva numere de telefon de pe care se trimiteau aceste mesaje, dar atacatorii pur si simplu cumpara altele”, a mai spus Predut.

Aceasta a declarat ca nu cunoaste numarul pagubitilor, dar ca acestia exista cu siguranta, altfel atacurile ar fi incetat.

Cel mai recent atac phishing care foloseste numele LG indeamna destinatarii sa sune la numarul de pe care a fost trimis mesajul, in schimbul premiului de 2.000 euro cerandu-li-se sa comunice codul de reincarcare al unei cartele de telefon. Mesajul contine greseli gramaticale.

„Cred ca este vorba de aceiasi atacatori. Mesajele sunt similare cu cele din trecut, si asemanatoare cu cele pe care le-au anuntat si alte companii din piata, precum Altex sau Panasonic”, a mai spus Daniela Predut.

Alte companii al caror nume a fost folosit in atacuri de tip phishing sunt BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen sau Bancpost.