Internet/New Media

Noul CEO al Apple a primit un bonus in actiuni de 376 mil. dolari

10 Jan, 11:46 • cristian.lacraru
Directorul general al Apple, Tim Cook, a primit un bonus in actiuni in valoare de peste 376 milioane de dolari, cel mai mare acordat de o companie in ultimii zece ani.
Noul CEO al Apple a primit un bonus in actiuni de 376 mil. dolari

Consiliul de Adminsitratie al Apple i-a acordat lui Cook un milion de actiuni restrictionate pentru a-si sublinia increderea in noul CEO, numit in august pe pozitia lui Steve Jobs, care a decedat doua luni mai tarziu, relateaza Mediafax.

Jumatate din actiuni vor deveni tranzactionabile in 2016, iar restul in 2021, si valoreaza peste 376 milioane de dolari la pretul de inchidere de pe bursa de la New York din 24 august 2011, se arata intr-un comunicat al Apple.

Steve Jobs a primit in ianuarie 2000 de la Apple un bonus in actiuni in valoare de peste 600 milioane de dolari, singurul din istoria recenta care depaseste pachetul primit de Cook.

Jobs revenise atunci de trei ani la conducerea Apple, dupa ce a fost inlaturat in anii ’80, si a transformat compania in cea mai mare din industria tehnologiei dupa capitalizarea de piata, fiind considerat „parintele” unor produse ca iPod, iPhone si iPad.

Jobs, care a murit in octombrie, detinea 5,5 milioane de actiuni Apple, potrivit companiei, si a incasat in ultimii trei ani un salariu simbolic de numai un dolar.

Cook a primit pentru anul trecut un salariu de 900.000 de dolari.