- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Numele Piraeus Bank Romania, folosit in atacuri de tip phishing

25 Jun, 11:18 • emanuel.ceciu
Piraeus Bank Romania a anuntat miercuri ca au fost trimise in numele bancii mesaje electronice care informeaza cetatenii, fie ca sunt sau nu clienti ai bancii, ca figureaza cu restante la creditul ipotecar CASAcum, cerandu-le acestora codul de acces PIN pentru accesarea serviciului Piraeus Online Banking.
Numele Piraeus Bank Romania, folosit in atacuri de tip phishing

Oficialii bancii au precizat pentru DailyBusiness ca atacurile au fost sesizate in dimineata zilei de miercuri, in jurul orei 7:00. Numarul celor ce au sesizat banca asupra acestor atacuri phishing a fost „mare”, dar reprezentantii bancii nu au oferit cifre exacte.

Banca a precizat ca nu este implicata in acest proces de e-mailing si, in plus, le recomanda celor care au primit un asemenea mesaj electronic sa il ignore si sa nu dea curs cererilor care prevad dezvaluirea codului de acces si a PIN-ului pentru accesarea serviciului Piraeus Online Banking sau a oricarui alt cod de acces sau PIN aferente produselor Piraeus Bank Romania.

„Sistemul de securitate al Piraeus Online Banking cuprinde, in afara codului de acces si a PIN-ului, elemente suplimentare de autentificare, menite sa protejeze clientii in fata unor astfel de atacuri”, au transmis oficialii Piraeus Bank Romania.