- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

nVidia Romania: Cota de piata a urcat cu 6 p.p. in T1, pana la 70%

03 Jun, 13:57 • emanuel.ceciu
Compania producatoare de placi grafice nVidia a inregistrat pe piata din Romania o cota de piata de circa 70% la finele primului trimestru din 2009, in crestere cu circa 6 puncte procentuale fata de finele trimestrului 4 din 2008, a declarat miercuri Petr Sedlon, sales manager Central East Europe.
nVidia Romania: Cota de piata a urcat cu 6 p.p. in T1, pana la 70%

„Desi nVidia a inregistrat scaderi ale vanzarilor placilor grafice in Romania de circa 30% pe primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului precedent, datorita lantului eficient de distributie precum si a cresterii vanzarilor de netbook-uri echipate cu placi nVidia, am reusit sa ne crestem substantial cota de piata”, a declarat Sedlon.

Pentru 2009, scopul nVidia in Romania este conservarea cotei de piata la 70%. Oficialii companiei nu au facut publice date exacte despre numarul de placi video vandute in tara.

Unicul concurent nVidia pe piata locala este ATI, companie detinuta de producatorul de microcipuri AMD.

„Romania este tara unde nVidia are una dintre cele mai mare cote de piata, dupa Polonia si Cehia. Compania este cea mai afectata de criza in Ungaria, Bulgaria si Romania”, a mai spus Petr Sedlon.

Odata cu introducerea pe piata a tehnologiilor grafice Ion si Atom, nVidia spera sa isi creasca cota de piata pe segmentul de notebook-uri si netbook-uri.

„Speram ca in 2009 sa se dubleze vanzarile de notebook-uri si netbook-uri echipate cu procesoare nVidia. Nu pot oferi insa cifre exacte despre acestea”, a declarat Petr Sedlon.

Acesta a spus ca in luna iulie, compania va angaja o persoana care se va ocupa exclusiv de piata din Romania.

De asemenea, compania a anuntat lansarea in Romania, cu intarziere, a produsului 3D Vision, prin intermediul careia utilizatorii vor putea vizualiza unele jocuri sau filme tridimensional.

„Romania este una dintre putinele tari din regiune in care am lansat acest produs, in special datorita distribuitorilor foarte activi din tara”, a spus Sedlon. Produsul costa 900 de lei.

nVidia este una dintre primele companii majore care construieste hardware si software special optimizat pentru viitorul sistem de operare al Microsoft, Windows 7.

„O sa anuntam in viitorul apropiat mai multe tehnologii si produse care vor rula foarte bine pe viitorul sistem de operare al Microsoft”, au declarat oficiali ai companiei.