- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

O companie daneza face \”impresariat\” de specialisti IT in Romania

12 Nov, 11:59 • emanuel.ceciu
ProData Consult, companie daneza de consultanta IT, si-a lansat oficial miercuri biroul din Romania, anuntand ca are un portofoliu de 150 de oameni cu experienta in IT, disponibili pentru a indeplini diferite proiecte IT pentru companii din tara sau la nivel international, conform lui Ciprian Moga, director executiv al ProData Consult Romania.
O companie daneza face \impresariat\ de specialisti IT in Romania

„Practic, ProData Consult este o firma de impresariat in IT. Oamenii nostri lucreaza project-based, ii chemam cand avem nevoie de ei si ii trimitem, dupa caz, in alte tari sa lucreze la proiecte acolo. In Romania in prezent nu avem inca clienti, dar lucram pentru companii mari din domeniul bancar sau telecom din alte state”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Moga.

Cei 150 de consultanti din Romania sunt specializati in produse Microsoft, Linux sau Java. Oficialii companiei au precizat ca i-au recrutat pe acestia incepand cu acest an.

Directorul executiv al companiei a precizat ca se asteapta ca in cel mai scurt timp sa incheie contracte si cu companii prezente in Romania, deoarece „este tot timpul nevoie de oameni bine pregatiti in IT si este greu sa ii gasesti. Noi ii oferim ‘la cheie'”.

Oficialii companiei nu au precizat ce venituri estimeaza in Romania si nici investitia necesara deschiderii biroului local.

„Compania a decis sa se extinda puternic in Europa de Est si de sud-est. Anul acesta si-au deschis birou oficial si in Ungaria, iar anul trecut in Bulgaria sau Polonia. Managerii companiei au sesizat potentialul sporit al pietelor emergente”, a mai spus Moga, care a subliniat ca doreste sa creasca numarul de angajati cu cat mai mult posibil.

„In Polonia de exemplu, dupa un an, compania are 600 de colaboratori IT. Nu este exclus sa ajungem la acest numar si in Romania, cat de repede posibil”, a precizat directorul executiv al biroului local.

Studiile efectuate de ProData pe piata daneza arata ca, in prezent, 25% din pozitiile din proiectele IT derulate de firme sunt asigurate prin solutia de staffing extern pentru proiectele IT. Acest procent a fost atins in urma cresterii constante a cererii de staffing extern, de la nivelul de 5% in 2003 la 25% in 2008. Trendul ascendent al cererii se face remarcat si in majoritatea pietelor europene, cu diverse viteze de dezvoltare, conform oficialilor companiei.

ProData Consult este o retea globala de consultanti IT cu sediul central in Copenhaga, Danemarca, este prezenta cu birouri proprii in 12 tari si deruleaza operatiuni in Europa Occidentala si de Est, America de Nord si de Sud.

Reteaua globala de colaboratori este compusa in prezent din peste 4.000 de consultanti in IT.