Internet/New Media

Operatorii telecom se lupta in puncte de acces gratuit la Internet

06 Jan, 00:03 • cristian.lacraru
Un nou front de lupta se deschide pe segmentul telecom din Romania, mai multi operatori oferind, in ultima vreme, acces gratuit la Internet in diferite zone. Accesul este disponibil in general numai pentru clientii stabili, dar nu intotdeauna.
Operatorii telecom se lupta in puncte de acces gratuit la Internet

Ultima miscare de acest gen apartine companiei Orange Romania. Operatorul a instalat recent hotspot-uri in mall-urile Sun Plaza, Baneasa Mall, Plaza Romania si Mall Vitan, dar si in Zona VIP a Arenei Nationale, si le promoveaza printr-o campanie publicitara outdoor in metroul bucurestean.

In plus, Orange a instalat un hotspot WiFi si pe partia Clabucet din Predeal.

Reteaua hotspot-urilor WiFi Orange acopera deja de cateva luni si anumite zone din Centrul Vechi al Bucurestiului.

Accesul la aceste hotspot-uri, gratuit, este disponibil tuturor utilizatorilor, iar in 2012 operatorul isi propune intensificarea acoperirii WiFi, potrivit reprezentantilor companiei.

„Tonul” hotspoturilor WiFi a fost dat in Romania de RCS&RDS. Compania [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/rcs-rds-a-pornit-oficial-reteaua-de-hotspot-uri-wifi-64016/]a instalat[/url] primele hotspot-uri in luna iunie a anului trecut, in mai multe orase din tara. Totusi, la momentul respectiv accesul la acestea era limitat clientilor operatorului.

Ulterior, RCS&RDS a decis sa permita acesul la retea si celor care nu sunt clienti ai companiei, insa doar pentru o ora pe zi.

Reteaua de hotspot-uri a RCS&RDS numara in prezent aproximativ 1.000 de puncte de acces, dintre care 287 sunt situate in Bucuresti, potrivit [url=http://www.rcs-rds.ro/digi-wifi]hartii disponibile pe site-ul operatorului[/url]. Hotspot-urile companiei din Bucuresti acopera si majoritatea statiilor din reteaua de metrou a Capitalei.

Si Vodafone si Orange ofera clentilor proprii acces gratuit la Internet in reteaua de metrou din Capitala. Spre deosebire de cei de la RCS&RDS, acestia nu ofera, insa, hotspot-uri WiFi, ci au ales sa ofere acces gratuit la Internet 3G clientilor proprii.