- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Panasonic lanseaza la 1 iulie cel mai mare televizor 3D Full HD, cu diagonala de aproape 4 metri

11 Jun, 13:29 • emanuel.ceciu
Compania japoneza Panasonic va incepe sa comercializeze de la 1 iulie 2010, pe plan mondial, cea mai mare plasma profesionala din lume Full HD 3D, cu diagonala de 152 inci (3,8 metri). In Romania, plasma va fi adusa la 1 ianuarie 2011. "O persoana din Romania este deja interesata si va precomanda televizorul cat de curand", au declarat oficialii Panasonic Romania.
Panasonic lanseaza la 1 iulie cel mai mare televizor 3D Full HD, cu diagonala de aproape 4 metri

Pretul plasmei nu a fost inca facut public.

Televizorul este destinat in special prezentarilor publice in mediul corporate pentru simulari 3D, pentru magazine mari unde produsele pot fi prezentate in 3D vizitatorilor sau in parcuri de distractii, pentru jocuri tridimensionale, conform Panasonic.

Rata de contrast a televizorului este de 5.000.000:1 la reproducerea zonelor de negru. Modelul este echipat cu Slot 2.0, functie ce permite conectarea la diferite interfete precum DVI si HD-SDI.

In aceasta primavara, Panasonic a lansat prima linie de televizoare cu plasma Full HD 3D si prima linie de playere Blu-ray compatibile 3D in Statele Unite, Japonia si Europa, inclusiv Romania.

Compania va comercializa din august, cu o luna mai devreme decat planificase, prima camera Full HD 3D cu doua obiective. Panasonic a inaugurat recent Panasonic Hollywood Laboratory Advanced Authoring Center pentru crearea si inregistrarea de filme 3D pe discuri Blu-ray.

In anii anteriori, compania a mai lansat modele de mari dimensiuni: in 2006 un televizor de 103 inci Full HD, iar in 2009 unul de 85 inci.

Principalii concurenti ai Panasonic pe segmentul televizoarelor 3D sunt Samsung, LG si Sony.