- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Panasonic Romania: Vanzarile de camere foto, in scadere cu 26% la 6 luni

22 Jul, 12:45 • emanuel.ceciu
Filiala locala a companiei japoneze Panasonic a comercializat in primele sase luni ale anului cu 26% mai putine camere foto fata de aceeasi perioada a lui 2008, pe fondul scaderii pietei cu 25%, din punct de vedere cantitativ, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficiali ai companiei.
Panasonic Romania: Vanzarile de camere foto, in scadere cu 26% la 6 luni

Din punct de vedere valoric, piata a scazut cu circa 40%, conform companiei.

Reprezentantii Panasonic nu sunt optimisti in ceea ce priveste evolutia vanzarilor in a doua jumatate a anului curent. „Din pacate trendul va fi mentinut si in a doua jumatate a anului 2009, cauza fiind, dupa cum anticipam toti, situatia economica precara”.

Contrastul dintre primul semestru al anului curent si perioada similara a lui 2008 este cu atat mai remarcabil cu cat in primele sase luni ale anului trecut, piata a evoluat cu 280%. Pe intreg anul 2009 s-au vandut, conform jucatorilor din piata, circa 400.000 de unitati. O scadere cu 25% ca volum ar situa vanzarile de aparate foto in 2009 la circa 300.000 de unitati.

In prima jumatate a acestui an, peste 50% din achizitiile de camere foto Panasonic s-au situat in gama entry, mai ieftine, aparate cu rezolutii intre 8 si 8,9 MegaPixeli.

Preturile aparatelor foto au scazut in primele 2-3 luni ale anului, fiind vorba de modele ale anului anterior, iar incepand cu martie se inregistreaza o crestere usoara dar continua a pretului mediu, datorat inlocuirii produselor vechi din oferta magazinelor cu modele din gama actuala, conform Panasonic.

Cea mai bine vanduta camera foto Panasonic in prima jumatate a anului a fost modelul DMC-LS80, cu 8,1 MP si zoom optic 3X, ISO 1600.

Principalii concurenti ai Panasonic pe piata locala sunt Nikon, Canon, Olympus, Fuji sau Sony si Samsung.