- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Piata de monitoare LCD din Romania a scazut pe primul semestru cu 20%. Vezi primii jucatori

29 Sep, 13:43 • emanuel.ceciu
Piata de monitoare LCD cu diagonale de pana la 27 inci a scazut in prima jumatate a anului cu aproape 20%, pe primele trei locuri ca vanzari clasandu-se Philips, LG si BenQ, conform companiei de cercetare Future Source.
Piata de monitoare LCD din Romania a scazut pe primul semestru cu 20%. Vezi primii jucatori

Astfel, la jumatatea anului s-au vandut aproape 175.000 de monitoare. Pe intreg anul, oficialii BenQ Romania estimeaza ca se vor comercializa circa 380.000 de unitati, in scadere cu aproximativ 5% fata de anul precedent.

Philips a vandut in prima jumatate circa 36.500 de unitati, LG Romania 36.000 in timp ce BenQ aproape 14.000.

Piata a inregistrat aceasta scadere deoarece romanii au inceput sa nu mai achizitioneze computere impreuna cu monitoare (bundled – n.r.) ci prefera sa le inlocuiasca pe cele vechi abia cand nu mai pot fi utilizate. „Partea a doua a anului credem ca va aduce o revigorare a pietei, daca e sa ne luam dupa ce se intampla in vestul Europei”, spune Mike Borze, manager al BenQ pe Europa Centrala si de Est (23 de tari), precum si peste Franta.

In ceea ce priveste piata de proiectoare, aceasta a crescut cu 30% pe primul semestru insa ramane inca foarte mica comparativ cu pietele dezvoltate din Europa de Vest. Astfel, piata s-a ridicat in primele sase luni la circa 5.700 unitati. Conform studiului companiei independente Future Source, BenQ a dominat pe acest segment, cu o cota de piata de 39% pe trimestrul doi, urmata de Epson care detinea o cota de 28%.

Astfel, BenQ a vandut pe trimestrul doi circa 2.200 de proiectoare, in crestere cu 167% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

„Piata de proiectoare din Romania are un potential de crestere foarte mare, mai ales pe segmentul de educatie si business. Insa, avand in vedere faptul ca nu sunt aproape deloc licitatii pentru instititutii de stat, piata nu isi atinge nici pe departe adevaratul potential”, spune Dragos Salamac, team leader BenQ pe Romania.