- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Planul de capitalizare al Flamingo International, acceptat de 75% dintre actionari

17 Aug, 15:32 • emanuel.ceciu
Flamingo International, a obtinut votul a 75% dintre actionarii prezenti la intalnirea de luni, pentru o emisiune de obligatiuni care va aduce un capital suplimentar de pana la 7 mil. euro, destinat dezvoltarii viitoare a grupului "si trecerii cu bine peste perioada de criza", a anuntat compania.
Planul de capitalizare al Flamingo International, acceptat  de 75% dintre actionari

Compania, unul dintre principalii operatori ai pietei locale de electronice, electrocasnice si IT&C, se afla, de asemenea, in discutii avansate si cu bancile partenere pentru a extinde liniile actuale de finantare a capitalului de lucru.

„Avem un plan in derulare pe toate directiile. Un rol esential, alaturi de actionari si banci, il joaca furnizorii de produse si proprietarii de spatii comerciale, care trebuie sa sustina planul de redresare a companiei propus de management si acceptat astazi de catre actionari”, a declarat Stefan Treiber, CEO Flamingo International.

Fondul american de investitii QVT, care detine 22% din companie, a votat impotriva capitalizarii. Anterior, acestia au cerut dizolvarea companiei.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi subiect al unei oferte adresate unor investitori noi, printr-un plasament privat.

„Actionarii au facut astazi primul pas in directia revigorarii companiei. Asteptam acum ca si bancile partenere, alaturi de furnizori si de proprietarii de spatii comerciale, sa contribuie la planul managementului de accelerare a devoltarii Flamingo”, a spus Dragos Cinca, actionar principal al Flamingo International.

Dragos Simion, presedintele Flamingo, a declarat intr-un interviu DailyBusiness.ro ca relansarea companiei va fi posibila doar cu fonduri de 3,5 mil. euro.