- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Polycom: In unele zone norul de cenusa a dus la dublarea utilizarii sistemelor de videoconferinta

20 Apr, 17:13 • emanuel.ceciu
Intreruperea zborurilor deasupra Europei a condus la "un record de utilizare a serviciilor de videoconferinta si teleprezenta" pe continent, in unele regiuni cererea dublandu-se in ultima saptamana, conform companiei americane Polycom, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii integrate de comunicare video prin Internet.
Polycom: In unele zone norul de cenusa a dus la dublarea utilizarii sistemelor de videoconferinta

Oficialii companiei au explicat aceasta crestere prin faptul ca managerii firmelor cauta astfel de tehnologii pentru a suplini cat mai bine imposibilitatea de a ajunge in mod rapid catre tarile afectate negativ de norul de cenusa ce inca impiedica circulatia normala a avioanelor.

„Multe organizatii cauta astfel de tehnologii pentru a comunica cu echipele si a ramane la aceleasi nivele de productivitate, din moment ce restrictiile de zbor se mentin”, a precizat Mike Swade, VP EMEA Polycom.

Acesta ofera doua exemple. Regus, client al Polycom, care opereaza cea mai mare retea globala de 2.500 de sali publice de videoconferinta, a inregistrat in ultima saptamana o crestere de 108% a utilizarii salilor publice in Marea Britanie si 18%, in medie, pe restul Europei.

„Locatiile Regus din Aberdeen, Manchester, Edinburgh precum si Gatwick si Heathrow au primit cele mai multe cereri, intrucat calatorii blocati din cauza zborurilor anulate au cautat metode de mentinere a afacerilor in limite normale”, subliniaza Mike Swade.

„Adevarul este ca multe companii duc inca lipsa de un plan de continuare eficienta a afacerilor pentru perioadele in care comunicarea devine o provocare, asta insemnand ca clientii si competitivitatea au de suferit,” a precizat Mike Swade. „Vulcanul si alte incidente recente precum gripa porcina au fost un semnal de alarma pentru multe organizatii care s-au gandit la impactul asupra afaceri pe care il pot avea factorii externi”, a mai spus acesta.

Compania americana Polycom este prezenta pe piata locala din 2007, cand a deschis primul birou local. Intrebati de DailyBusiness.ro cum s-a modificat cererea pentru sisteme de videoconferinte in ultima saptamana pe piata locala, oficialii Polycom nu au dorit sa comenteze. In Romania, compania are clienti din zona financiara, educatie, sanatate si sectorul privat.

La nivel global, compania a avut anul trecut venituri de 967 mil. dolari, fata de peste 1 mld. de dolari in anul anterior.

Concurentii principali ai Polycom pe piata locala sunt Avitech sau Tandberg, companie preluata recent de Cisco.