- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Portabilitate: Doar 2 persoane au ales alt operator de telefonie fixa, 1.158 au schimbat operatorul mobil

27 Oct, 14:40 • mihaela.tudorancea
La cinci zile dupa introducerea sistemului de portabilitate a numerelor de telefon, din cei 1.160 de utilizatori care au ales sa migreze catre alt operator, doar doi au fost de telefonie fixa, conform datelor furnizate DailyBusiness.ro de catre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC).
Portabilitate: Doar 2 persoane au ales alt operator de telefonie fixa, 1.158 au schimbat operatorul mobil

„Numarul de persoane care se muta in alta retea in urma introducerii portabilitatii creste exponential de la o zi la alta”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Potrivit estimarilor anterioare ale reprezentantilor ANC, intre 20 si 25% din utilizatorii de telefonie mobila vor schimba operatorul, pe un orizont de doi ani.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila a depasit 100% pe piata locala, care este una dintre cele mai concurentiale din Europa. Introducerea portabilitatii va stimula si mai mult contra-ofertele cu care operatorii vor incerca sa-i mute pe clientii concurentei in „curtea proprie”.

Portabilitatea permite schimbarea furnizorului de telefonie cu pastrarea numarului de telefon, diminuandu-se reticenta utilizatorilor la schimbarea furnizorului de servicii de telefonie si asigurandu-se o mai mare libertate de alegere.

Totodata, prin cresterea puterii de negociere a utilizatorilor, operatorii sunt stimulati sa devina mai eficienti si sa ofere servicii mai bune la tarife mai avantajoase, precum si sa investeasca in atragerea si pastrarea clientilor.