- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Presedintele Flamingo: Cel mai probabil ne vor scadea veniturile cu circa 40% anul acesta

11 Aug, 10:36 • emanuel.ceciu
Afacerile retailerului IT&C, electronice si electrocasnice Flamingo International ar putea scadea cu circa 40% pe intreg anul, din cauza inchiderii unui numar de circa 15 magazine, caderii pietei IT cu 60-65% sau a fluctuatiilor valutare, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dragos Simion (foto), presedintele companiei.
Presedintele Flamingo: Cel mai probabil ne vor scadea veniturile cu circa 40% anul acesta

„Inca este prematur sa facem estimari clare despre afacerile Flamingo, insa avand in vedere rezultatele de pana acum, nu ar fi exclus sa raportam venituri in scadere cu circa 40% la finele anului. De asemenea, nu cred ca vom mai fi pe profit la sfarsitul lui 2009”, a declarat Simion.

La inceputul anului, compania, al treilea retailer IT de pe piata autohtona, estima scaderi ale afacerilor de 20% pe 2009.

In 2008, Flamingo International a generat afaceri de circa 203 mil. euro, in crestere cu 16% fata de 2007. Compania a pierdut anul trecut circa 10 mil. euro. Pe primul trimestru al anului in curs, Flamingo a realizat venituri de 24 mil. euro, in scadere cu 40% fata de aceeasi perioada a lui 2008.

La randul sau, Altex, principalul retailer de pe piata IT, electronice si electrocasnice, estimeaza ca isi va reduce veniturile pe anul in curs tot cu circa 40%.

Domo, al doilea jucator de pe piata, a obtinut in 2008 o cifra de afaceri de 204 milioane de euro, in crestere cu 16% in lei, respectiv 5% in euro.

In curand, pe DailyBusiness.ro veti afla dintr-un interviu cu Dragos Simion pe ce mizeaza Flamingo pentru a reusi sa depaseasca criza, ce datorii are compania, amanunte despre noul CEO al firmei, Stefan Treiber, precum si influenta pe care a avut-o cererea de dizolvare a Flamingo din partea actionarului minoritar QVT asupra investitorilor si creditorilor companiei.