- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Primele smartphone-uri lansate la Mobile World Congress 2009

16 Feb, 16:46 • mihaela.tudorancea
HTC Touch Diamond2 si HTC Touch Pro2, Samsung Memoir si Sony Ericsson Idou sunt printre primele smartphone-uri prezentate la Mobile World Congress, care se desfasoara intre 16 si 19 februarie la Barcelona.
Primele smartphone-uri lansate la Mobile World Congress 2009

Cele doua smartphone-uri de la HTC vor fi primele terminale cu tehnologie Push Internet, care va ajuta la descarcarea mai eficienta de date si la incarcarea mult mai rapida a paginilor web pe telefonul mobil. Totodata, ambele dispozitive vor folosi interfata TouchFlo 3D, care permite scoaterea in fata a informatiei relevante si a maririi zonei de focus, pentru a inlesni atingerea tactila.

Touch Diamond2, mai subtire si mai lat decat predecesorul, este prevazut cu un nou zoom bar, pentru a facilita deplasarea in interiorul documentelor, pozelor, mesajelor text, emailurilor si a browserelor. El inglobeaza, totodata, o camera de 5 Mp, 512 Mb Rom si 288 Mb Ram, cu posibilitatea de extindere a memoriei, si un procesor de 528 MHz.

HTC Touch Diamond2 va fi disponibil in Europa si Asia in trimestrul 2 din 2009, iar in Statele Unite – la sfarsitul acestui an. HTC Touch Pro2 va fi disponibil la nivel mondial vara aceasta. Compania producatoare nu a comunicat preturile acestor doua telefoane.

Capacitatile foto sunt principalul atu al telefonului Memoir de la Samsung. Dotat cu o camera de 8 Mp, cu flash Xenon, auto focus CMOS si zoom digital de 16x, camera este dedicata mai ales pasionatilor de fotografie. Utilizatorii pot, de asemenea, sa inregistreze pana la 60 de minute, in functie de rezolutia dorita.

Telefonul Memoir va fi disponibil prin T-Mobile in Statele Unite, incepand cu 25 februarie 2009.

Tot pe acelasi segment se bazeaza si Idou, noul telefon lansat la Mobile World Congress de Sony Ericsson. Acesta va intra in competitie directa cu popularul iPhone, si va detine si capacitatile lansate anterior la seria Walkman. Idou va rula pe sistemul de operare Symbian, permitand descarcarea de software si aplicatii extra, si va avea o camera de 12 Mp.