- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Raoul Ros ii ia locul lui Dan Bedros la conducerea Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est

30 Jun, 18:03 • mihaela.tudorancea
Raoul Ros ii va lua locul lui Dan Bedros la conducerea Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est, dupa ce acesta a declarat ca va iesi la pensie de la data de 1 iulie, a anuntat compania.
Raoul Ros ii ia locul lui Dan Bedros la conducerea Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est

„Sper ca actiunile mele vor avea rezultat intr-o piata atat de dinamica precum cea din Romania si Europa de Sud-Est”, a declarat Raoul Ros.

Inainte de a prelua aceasta pozitie, Raoul a fost country senior officer al Alcatel-Lucent in Vietnam si general manager al ANSV (Alcatel Network Systems Vietnam), un joint venture intre Alcatel-Lucent si principalul provider de telecomunicatii din Vietnam. Raoul lucreaza la Alcatel-Lucent din 1992.

La randul lui, Dan Bedros (foto) a declarat ca decizia de a iesi la pensie include noi posibilitati. „Nu este o iesire din activitate, ci o decizie care deschide noi posibilitati”, a declarat Dan Bedros pentru publicatia timisoareana Agenda. Dan Bedros spune ca nu va pleca din tara, ci se va ocupa de dezvoltarea altor activitati. „Raman in continuare alaturi de oamenii de exceptie din Alcatel, care au toata aprecierea mea, deoarece sunt adevarati profesionisti”, a adaugat Bedros.

Divizia Alcatel-Lucent Romania este, din 2006, Centru de Coordonare Regionala pentru sud-estul Europei. Filiala din Romania coordoneaza activitatile de management si vanzari pentru subsidiarele grupului din 12 tari: Bulgaria, Slovenia, Grecia, Albania, Muntenegru, Serbia, Cipru, Bosnia&Hertegovina, Republica Moldova, Romania Macedonia si Croatia.

Printre clientii Alcatel-Lucent se numara companii ca Orange, Romtelecom, Zapp, CFR si Transelectrica.

Alcatel-Lucent Romania a raportat in 2007 venituri de circa 187 milioane de euro, potrivit estimarilor oficialilor companiei. Anterior, zona Europei de Sud-Est crestea anual cu 10-15%, iar profitul Alcatel-Lucent Romania era mai mare de 10%, in conditiile in care media oficiala a profitului la nivelul intregului grup era de 8%. Pentru anul acesta, Dan Bedros estimase in luna ianuarie venituri o scadere de 10-15% a business-ului din regiune in 2009, acelasi trend fiind urmat si de Romania.