- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

RCS&RDS si-a achitat datoria la Unita Turism Holding, pentru care i se ceruse falimentul

30 Jun, 16:12 • mihaela.tudorancea
Compania RCS&RDS, primul jucator 4-play de pe piata locala de telecomunicatii, detinuta de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari, si-a achitat datoria de 55.000 de lei fata de lantul hotelier Unita Turism Holding, pentru care i s-a deschis anterior o actiune in instanta, au declarat reprezentantii hotelului.
RCS&RDS si-a achitat datoria la Unita Turism Holding, pentru care i se ceruse falimentul

„S-a rezolvat problema cu RCS&RDS. Si-au platit datoria integral”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Cristi Vasile, jurist in cadrul Unita Turism Holding, sucursala Braila, care s-a ocupat de actionarea in instanta a operatorului telecom.

Saptamana trecuta, lantul hotelier a actionat in instanta operatorul telecom pentru datoria de 55.000 de lei pentru servicii hoteliere, solicitand insolventa. Echipa RCS&RDS care s-a ocupat de extinderea retelei a fost cazata in cadrul hotelului Traian din Braila, iar operatorul a platit o mare parte din banii datorati, ramanand insa datori din toamna anului 2008 cu suma mai sus mentionata.

Lantul hotelier Unita Turism este detinut de omul de afaceri german Josef Goshy si este in prezent cel mai mare ca numar de camere din Romania. Unita Turism Holding detine 27 de hoteluri, din care cinci hoteluri de 4 stele, sase de 3 stele si restul de 2 stele, in 15 locatii printre care Mamaia, Olimp, Cluj-Napoca, Deva, Targu-Mures sau Lacu Sarat.

RCS&RDS a raportat venituri de 700 milioane de dolari in 2008, potrivit estimarilor anterioare facute de reprezentantii companiei. Compania a contractat in 2007 unul dintre cele mai mari credite private din tara, in valoare de 550 mil. dolari, de la un consortiu bancar.

La sfarsitul lui 2008, RCS&RDS avea 1,2 milioane de clienti pe telefonie mobila, serviciu introdus in urma cu un an, si circa 1,4 milioane de clienti pe cablu. Compania mai este prezenta si pe segmentele de telefonie fixa si Internet. RCS&RDS mai are operatiuni in tari precum Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia.

Principalii concurenti ai RCS&RDS pe piata de telecomunicatii sunt UPC si Romtelecom pe partea de cablu, Internet si telefonie fixa, si Orange, Vodafone si Cosmote Romania pe segmentul de telefonie mobila.