- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

RCS&RDS trece la \”5-play\”: Operatorul a lansat si Internetul mobil

10 Sep, 11:06 • mihaela.tudorancea
Operatorul RCS&RDS, detinut de omul de afaceri Zoltan Teszari, a lansat serviciul comercial de Internet Mobil, momentan doar in Oradea, ulterior urmand sa il extinda si in restul oraselor, potrivit informatiilor trimise de companie utilizatorilor sai.
RCS&RDS trece la \5-play\: Operatorul a lansat si Internetul mobil

Operatorul furnizeaza deja servicii de televiziune, Internet prin cablu, telefonie fixa si telefonie mobila.

In cursul zilei de 10 septembrie, utilizatorii au primit de la companie un SMS in care erau anuntati ca pot ‘beneficia si de Internet Mobil de la RCS&RDS cu abonamente lunare intre 0 si 15 RON, TVA inclus’, mai multe informatii fiind disponibile in call-center-ul si in punctele de prezenta din Oradea.

Reprezentantii RCS&RDS nu au facut declaratii referitoare la momentul lansarii comerciale a Internetului Mobil si in Bucuresti, pana la momentul publicarii acestui articol.

Pretul abonamentului la Internetul Mobil va fi stabilit in functie de tipurile de abonament detinute de utlizatorii RCS&RDS, acesta fiind disponibil si pentru noii clienti ai companiei, potrivit informatiilor oferite de operatorii din call-center-ul RCS&RDS.

Vitezele Internetului Mobil al RCS&RDS vor fi intre 3,6 Mbps si 7,2 Mbps. Operatorii Zapp si Vodafone au lansat deja urmatorul nivel de broadband mobil HSPA+, care tripleaza vitezele de date disponibile in prezent, la 21,6 Mbps.

„Momentan, in oferta RCS&RDS exista doua telefoane care permit accesul la Internet Mobil, mai multe informatii putand fi disponibile la punctele de prezenta din Oradea”, a precizat un operator al call-center-ului RCS&RDS. Compania ofera si modemuri mobile pentru conectarea la Internet a laptop-urilor.

Anterior, Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS a declarat pentru DailyBusiness.ro ca operatorul are in teste smartphone-uri de la toti marii producatori aflati in Romania, ce urmeaza sa fie lansate odata cu serviciile de Internet mobil.

La sfarsitul acestei luni, RCS&RDS a lansat serviciile de roaming si de apelare video, potrivit informatiilor de pe site-ul operatorului. Totodata, compania si-a unificat recent toate serviciile sub brandul Digi.

RCS&RDS a raportat pierderi nete de 84 milioane de lei (22,9 milioane de euro) in 2008, la o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei (387 milioane de euro).

La sfarsitul lui 2008, RCS&RDS avea 1,2 milioane de clienti pe telefonie mobila, serviciu introdus in urma cu un an, si circa 1,4 milioane de clienti pe cablu. Compania, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, aflat in topul celor mai bogati romani, mai este prezenta si pe segmentele de telefonie fixa si Internet.

RCS&RDS mai are operatiuni in tari precum Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia.

Principalii concurenti ai RCS&RDS pe piata de telecomunicatii sunt UPC si Romtelecom pe partea de cablu, Internet si telefonie fixa, si Orange, Vodafone si Cosmote Romania pe segmentul de telefonie mobila.