- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Retailerul numarul 1 din IT si electrocasnice, Altex, anunta scaderea vanzarilor in decembrie

09 Jan, 12:20 • emanuel.ceciu
Grupul Altex, cel mai mare retailer local de IT&C, electronice si electrocasnice, a realizat vanzari in scadere in decembrie comparativ cu luna similara a anului anterior, a spus pentru DailyBusiness.ro presedintele companiei, Dan Ostahie.
Retailerul numarul 1 din IT si electrocasnice, Altex, anunta scaderea vanzarilor in decembrie

El nu a precizat procentul cu care au scazut vanzarile. In decembrie 2007, compania realizase vanzari de 70 mil. euro.

Altex este al doilea mare retailer care anunta scaderi pe decembrie, dupa ce Flamingo a raportat diminuarea cu 10% de la an la an a veniturilor obtinute in ultima luna a anului trecut. Din grupul Altex face parte si reteaua Media Galaxy.

„Vanzarile in luna decembrie 2008 au fost mai slabe decat cele din 2007, pe fondul apatiei consumatorilor, influentati de fluctuatiile economice ce au inceput sa se resimta puternic si in Romania, in toamna anului trecut. Pe intreg anul vom anunta rezultatele financiare cel mai probabil la inceputul lunii viitoare, nu vreau sa ma hazardez sa spun niste sume neverificate”, a declarat Ostahie.

Compania si-a redus in 2008 de trei ori la rand estimarile de rezultate pe intreg anul, de la 430 mil. euro cat anunta in martie, la 400 mil. euro in iulie si pana la 350 mil. euro, in octombrie. In 2007, compania a realizat vanzari de 314 mil. euro (vezi topul retailerilor IT&C).

Strict fata de luna anterioara, vanzarile Altex au crescut in decembrie 2008 cu 55%.

In decembrie fata de noiembrie, compania a inregistrat cresteri ale vanzarile de televizoare cu ecran cu plasma sau LCD de peste 70%. Comercializarile de aparate firgorifice au crescut cu peste 60%.

Pentru PC-uri, vanzarile inregistrate in decembrie 2008 s-au dublat fata de luna anterioara, iar pentru monitoare cresterea a fost de aproximativ 80%.

Principalii concurenti ai Altex sunt Domo, Flamingo International sau eMag.ro.

Domo a anuntat joi ca afacerile sale pe anul 2008 au evoluat cu 5% in euro si 15% in lei. eMag a anuntat ca a crescut in luna decembrie 2008 cu 20%, fata de luna similara a anului anterior.