- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romani prezenti la E3 in Los Angeles: Targul de jocuri a fost \”monopolizat de greii industriei\”

11 Jun, 00:01 • emanuel.ceciu
Compania clujeana Quantic Lab care a fost prezenta la cel mai mare targ de jocuri din lume Electronic Entertainment Expo, considera ca E3-ul este "monopolizat de greii industriei", fiind mai mult un targ pentru presa, decat unul pentru gamerii insisi.
Romani prezenti la E3 in Los Angeles: Targul de jocuri a fost \monopolizat de greii industriei\

„E3 este foarte mediatizat, dar ca oportunitate de afaceri, cel putin din punctul nostru de vedere nu se ridica la nivelul targului Games Convention din Leipzig la care am fost prezenti in ultimii ani”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Marius Popa, marketing manager al companiei autohtone.

Acesta a subliniat ca la editia de anul acesta au fost prezenti mai putin publisheri si developeri mici si medii, targul fiind practic monopolizat de „greii industriei”.

„Targul este unul foarte costisitor din toate punctele de vedere. De la inchirierea birourilor pentru sedinte, pana la materialele publicitare folosite de catre participanti. Sunt sigur ca bugetele alocate de catre firmele mari s-au ridicat la milioane de dolari. Totul cu un scop – mediatizarea produselor si a brandului. Practic targul fiind unul cu usile inchise, la care au participat doar developeri, publisheri si presa, atmosfera era mai linistita decat cea de la Games Convention”, a spus Popa, care a fost prezent la acest targ, desfasurat in perioada 2-4 iunie.

Quantic Lab a fost prezenta la targul E3 in cautare de potentiali clienti.

„Ne-am intalnit cu toti potentialii parteneri la targ, si cateva parteneriate de principiu se intrevad. Totusi de aici pana la un parteneriat propriu-zis e cale lunga. Urmeaza multa munca de birou, in plus fiind mai multi pasi legali ce trebuie urmati”, a mai spus Marius Popa.

In ceea ce priveste standurile, oficialii Quantic Lab au spus ca acestea au fost „deosebit de atent construite. Gandul meu mergea catre gamerii inraiti care ar fi vrut sa vada cu siguranta spectacolul de acolo, dar nu au putut. Standurile cele mai vizitate au fost, ca de obicei, Nintendo, Sony, Microsoft, EA, MTV Games, THQ”, a mai spus Popa, subliniind totodata ca nici jucatorii din Japonia nu au fost lasati la o parte – Sega, Konami si Namco Bandai.

Quantic Lab are ca obiect de activitate testarea de jocuri, programare si grafica. Compania autohtona formata in 2006 are capital romano-austriac, fiind detinuta in procent de 95% de Jowood Production Software SA din Austria. 5% din actiuni revin lui Stefan Seicarescu, fondator al companiei. Compania a fost pentru prima oara prezenta la E3.