- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Salonul de inventii de la Geneva: Un sistem anti-inundatii a luat marele premiu

11 Apr, 10:04 • cristina.mihai
Salonul international de inventii de la Geneva, incheiat pe 10 aprilie, si-a numit castigatorii. Marele premiu l-a luat un sistem elvetian al companiei Ayton, care protejeaza casele de inundatii. Sistemul masoara bresele si plaseaza elemente sintetice care pot face fata apei cu o inaltime de pana la 4 metri.
Salonul de inventii de la Geneva: Un sistem anti-inundatii a luat marele premiu

DailyBusiness.ro va prezinta cele mai interesante inventii premiate la Geneva in acest week-end.

Premiul publicului a fost decernat unor elvetiene care au inventat un carucior de cumparaturi care are un sistem de deschidere ce permite descarcarea marfurilor fara a necesita ridicare.

Germanul Corneliu Doniga, care a inventat un suport pentru lentinele de contact cu un rezervor pentru utilizare unica, castigat premiul organizatiei mondiale a proprietatii intelectuale.

Premiul pentru cea mai buna femeie inventator i-a revenit Ludmilei Boinovich din Rusia, care a prezentat un invelis hidrofob pentru aluminiu sau aliajele folosite pentru protejarea filamentelor electrice iarna.

Cel mai bun tanar inventator a fost numit Chandra Thirukanthan din Malaiezia. Aceasta a venit cu un produs care poate trata orice rana.

Categoria cei mai bun inventatori din pavilionul Universitatilor

Aceasta categorie are printre premianti si pe romancele Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea si Ioana Demetrescu, care au inventat o metoda de obtinere a peliculelor biopolimere in domeniul medical.

La aceeasi categorie, Piotr Gorski din Polonia a castigat un premiu pentru dispozitivul sau care faciliteaza utilizarea ustensilelor de scris persoanelor cu mobilitate scazuta

De asemenea, 3 tineri din Cuba, Jorge Acosta, Jose Montequin si Llipsy Bonachea, au luat un premiu pentru o metoda de tratament a ulcerelor neuropatice in diabet.

Autoritatile din Geneva au oferit un premiu special pentru o inventie din Coreea, pentru un substitut al lampilor fluorescente, care economiseste energie si nu dauneaza mediului, dar care nu poate fi utilizat in practica.

Orasul Geneva a oferit de asemenea un premiu special lui Ang Haisong si Universitatii Nanjing din China pentru micro-vehiculele zburatoare, care pot fi utilizate pentru diferite aplicatii de supraveghere. Dispozitivele sunt practic doi ochi zburatori fara niciun fir.

MInisterul educatiei si stiintei din Rusia a premiat firma Epar din Polonia pentru bariera rutiera care absoarbe energia coliziunilor.

Federatia Internationala a Asociatiilor Inventatorilor a premiat un grup de inventatori rusi care au prezentat o pictura cu protectie termica care redduce nivelul de gaz emis si care are proprietati bacteriologice.

Asoociatia rusa „Tehnopol” l-a premiat pe romanul Luige Vladareanu pentru dispozitivul sau de telefonie biometrica securizata.

OSIM-ul i-a premiat de Caristian Iorgoiu si Marian Velcea pentru procedeul de obtinere a unui nou material care poate fi aplicat pe drumuri si autostrazi si pe Mihai Prundianu pentru invelisurile ecologice reziistente la caldura.

Agentia de Protectia a proprietatii intelectuale din Moldova a premiat de asemenea un roman, pe Ghiocel Ioanid si cercetatorii care au inventat un proces pentru conservarea hartiei. Autoritatea din Moldova a mai premiat si un grup de cercetatori rusi pentru un procedeu de producere a matricelor pentru culltura si propagarea maselor celulare umane, dar si un inventator corean, pentru un robot de bucatarie care poate realiza mai multe mancaruri pe baza de tofu.

Universitatea Tehnica din Hong Kong l-a premiat pe Liviu Ghiculescu si grupul de cercetatori din Romania pentru un echipament industrial care are si asistenta ultrasonica.

Premiul pentru Inovatie Europeana l-a luat CG Distribution din Franta pentru un recipient de tip aerosol sub presiune care este demontabil si reutilizabil..

Comisia de Turism din Geneva a premiat societatea Saudi Aramco din Arabia Sauddita pentru un instrument care arata amprenta „digitala” a petrolului.

Universitatea Tehnica din Cluj a premiat o inventie a unui grup de cercetatori chinezi pentru o metoda prin care poate fi tratata miopia la copii.

Universitatea din Iran l-a premiat pe Constantin Oprean pentru un motorul hidraulic cu axa verticala .

Printre romanii premiati se numara si Elena David si Ioan Stefanescu pentru un compoziit pe baza de paladiu destinat absorbtiei selctive a hidrogenului.

Camera de Comert a Italiei in Elvetia a premiat un sistem care previne incalzirea canalului auditiv atunci cand porti conversatii lungi la telefon. Inventia a fost realizata de Rodolfo Medugno pentru Otoshield.