- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Seful Microsoft Romania are mare incredere in Windows 7: Va rula pe 70-80% dintre computere

30 Jun, 13:13 • emanuel.ceciu
Rata de adoptie a viitorului sistem de operare Microsoft Windows 7 o va depasi cu mult pe cea al predecesorului Windows Vista, sistemul ce urmeaza a se lansa pe 22 octombrie urmand sa genereze in Romania de 3-4 ori mai multe vanzari decat Vista, a declarat marti Calin Tatomir, general manager al Microsoft Romania.
Seful Microsoft Romania are mare incredere in Windows 7: Va rula pe 70-80% dintre computere

„In prezent in Romania Windows XP are inca, din nefericire, cea mai mare rata de adoptie – circa 50% din piata sistemelor de operare. Nu as vrea sa pariez dar cu siguranta Windows 7 va fi adoptat de 70-80% dintre romanii posesori de computere, intr-un an-doi de la lansare”, a declarat Tatomir.

In ceea ce priveste vanzarile noului sistem de operare, Calin Tatomir s-a aratat la fel de increzator.

„Este un sistem de operare excelent. Il folosesc inca din ianuarie si n-am avut nicio problema, niciun ‘blue-screen’. Consider ca sistemul se va vinde de 3-4 ori mai bine decat Windows Vista”, a mai spus Tatomir. Acesta s-a aratat incantat in special de faptul ca sistemul de operare se incarca foarte repede, ruleaza pe sisteme mai slabe si „mai multi dintre cei ce l-au testat, inclusiv studenti de la Politehnica, au fost placut surprinsi de ‘optiunile cool’ ale Windows 7”.

Premiere pentru Microsoft Romania, odata cu lansarea Windows 7

„La doar o saptamana de la lansarea Windows 7 in Romania, vom lansa pe piata si versiunea in limba romana a acestui sistem de operare. Este cea mai rapida lansare a unui produs Microsoft in limba romana”, a spus Tatomir.

Tot la capitolul premiera, seful local al celui mai mare producator de software din lume a spus ca bugetul de marketing al companiei pe anul fiscal ce va incepe la 1 iulie va fi cel mai mare din istoria filialei din Romania.

„Vom avea in anul fiscal viitor cel mai mare buget de marketing din istoria Microsoft Romania. Mare parte din el se va indrepta catre promovarea Windows 7. Lucram strans cu retailerii si distribuitorii in acest sens”, a spus Tatomir, care a numit viitorul sistem de operare „fanionul produselor Microsoft pe urmatorul an”.

Intrebat daca Microsoft va lua masuri mai clare pentru a limita rata pirateriei din Romania, Calin Tatomir a spus ca „nu facem un push special pe acest segment. Continuam sa promovam puternic produsele noastre, sa scoatem in evidenta avantajele de a detine produse licentiate. Oricum, Windows 7 Home Premium va fi chiar mai ieftin decat Windows Vista”, a spus Tatomir.

Microsoft Romania va anunta venituri in scadere cu 10-15% fata de anul fiscal trecut, pe fondul crizei economice internationale si al fluctuatiei valutare puternice. Compania nu a inregistrat insa pierderi, a spus Tatomir.