- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Simion a plecat de la presedintia Flamingo: \”Ma simt usurat, mi-au vajait gloante pe la ureche!\”

16 Sep, 10:10 • emanuel.ceciu
Dragos Simion (foto), presedintele Flamingo Romania, a renuntat la pozitia de presedinte al companiei, lasand locul lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu. "Ma simt foarte usurat, am scapat de o responsabilitate mare", a declarat pentru DailyBusiness.ro Simion.
Simion a plecat de la presedintia Flamingo: \Ma simt usurat, mi-au vajait gloante pe la ureche!\

„Am luat decizia de a parasi conducerea companiei de comun acord cu familia Adamescu, care detine 17% din actiunile Flamingo. Dialogurile au fost scurte – cateva zile. Ma simt insa foarte usurat, daca Doamne fereste s-ar fi ajuns la o dizolvare, ar fi trebuit sa port tinicheaua dupa mine inca 10 ani de acum!”, a spus Simion.

„Alinierea intereselor actionarilor pe un singur plan de relansare a fost obiectivul meu principal in ultimele 9 luni. Consider ca acest obiectiv a fost indeplinit, compania deblocand astfel accesul la noi resurse financiare atat din piata de capital, cat si de la banci”, a continuat Dragos Simion.”Probabil vor mai exista modificari la conducere„.

Simion a subliniat ca a lasat compania intr-o stare „buna, intr-un orizont de cel mult 3 ani existand premisele ca Flamingo sa devina lider de piata”.

Simion ramane in Consiliul de Administratie pana in aprilie

Simion va ramane cel mai probabil membru al Consiliului de Administratie al Flamingo pana in aprilie, cand ii va expira mandatul.

„Dupa aceasta perioada, sincer, imi doresc sa imi iau un an sabatic. Un an liber. Sper sa imi iasa”, a marturisit Simion.

Actionarii companiei au aprobat in luna august o emisiune de obligatiuni convertibile in valoare de maxim 7 milioane de euro, pentru refinantarea unor datorii. Fondul de investitii american QVT a contestat hotararea in instanta. QVT ceruse anterior si dizolvarea Flamingo. Reprezentantii Flamingo sustin insa ca QVT va renunta la procese dupa ce si-a vandut luni participatia de 22% pentru 1,2 mil. euro.

Fondul american QVT a pierdut circa 45 mil. lei (peste 10 mil. euro) dupa ce si-a vandut luni intreaga participatie de 22% pe care o detinea in cadrul companiei.

Potrivit Flamingo, cumparatorul este un fond strain de investitii, care sustine strategia de dezvoltare a Flamingo.

„Plecarea mea are legatura si cu iesirea QVT din actionariat. Practic, am scapat si de aceasta greutate si potential pericol. Mi-am facut treaba bine. Mi-au vajait prea multe gloante pe la ureche”, a mai spus Simion, pentru DailyBusiness.ro.

Actiunile Flamingo au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,0352 lei, capitalizarea companiei fiind de 6,4 mil. euro.