- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Stanciu, Asesoft: E o perioada buna pentru fuziuni, de aceea e normal ce fac RHS si Tornado

22 Oct, 12:13 • emanuel.ceciu
Perioada economica pe care o traverseaza Romania este una propice achizitiilor, dar si fuziunilor companiilor IT, miscarea RHS si Tornado, companii care sunt in plin proces de integrare operationala fiind "una naturala si normala", dar nu foarte usoara, sustine Iulian Stanciu (foto), seful companiei de distributie Asesoft Distribution.
Stanciu, Asesoft: E o perioada buna pentru fuziuni, de aceea e normal ce fac RHS si Tornado

Acesta estimeaza ca atat piata de distributie cat si cea de retail au scazut anul acesta cu 40-50% fata de aceeasi perioada a lui 2008.

„Este o perioada buna pentru achizitii si fuziuni. Tornado a avut ceva scadere si era normal sa se alieze. O integrare a operatiunilor nu este un lucru usor, eu cred ca o sa reuseasca insa”, a declarat Stanciu.

„Piata este in continuare una fluctuanta, imprevizibila. De aceea unii jucatori, precum K Tech, nu au rezistat si in decembrie vor intra, cel mai probabil, in faliment”, a adaugat acesta, in cadrul unei conferinte de presa.

Seful Asesoft Distribution a anuntat ca, in functie de cum vor evolua afacerile firmei in care este actionar si de oportunitatile de pe piata, nu exclude sa cumpere anumite companii.

Stanciu a subliniat ca poate cea mai buna perioada pentru achizitii a fost finalul primului trimestru, inceputul trimestrului 2 al anului curent, cand piata de distributie si retail a inregistrat cea mai mare scadere din acest an, de circa 65%. „Atunci era, intr-adevar, bine sa cumperi”.

Intrebat de DailyBusiness.ro daca intr-adevar ii este teama de integrarea operatiunilor distribuitorilor IT RHS si Tornado, seful Asesoft Distribution a replicat ca „greu de spus daca imi este frica sau nu. Este un nou challenge pentru mine, benefic pietei, si mie imi plac aceste lucruri. Intotdeauna mi-au placut”.

Iulian Stanciu isi mentine estimarile anterioare privind afacerile companiei pe 2009, de circa 87 mil. euro, in scadere de la 105 mil. euro inregistrati in 2008. Fara sa ofere cifre exacte, seful Asesoft Distribution a spus ca in luna octombrie afacerile companiei pe care o conduce au scazut cu circa 20% fata de aceeasi luna a anului precedent. „din ianuarie 2010 o sa fim aproape sigur pe plus fata de ianuarie 2009. Nu stiu daca o sa fie 1% sau 20%, eu sper la cat mai mult”.

Cota de piata a Asesoft pe segmentul de distributie este, conform propriilor estimari, undeva in jurul a 15%. „Suntem ori pe locul 2 ori pe 3, dupa RHS-Tornado si Scop Computers”, a mai spus Stanciu.