Internet/New Media

Stanciu si Ghita isi maresc participatia in Emag. Cat au platit pe actiunile cumparate

17 Jan, 15:31 • cristian.lacraru
Asesoft Distribution, compania detinuta de Sebastian Ghita si Iulian Stanciu, si-a crescut participatia la retailerul online Emag, cumparand pachetele de actiuni detinute de doi dintre fondatorii celui mai mare magazin online din Romania.
Stanciu si Ghita isi maresc participatia in Emag. Cat au platit pe actiunile cumparate

Potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial, Asesoft Distribution a achizitionat participatia de 13,33% in Dante International, operatorul Emag, detinuta de Vlad Bogdan Marian si pachetul de 16,34% a lui Dan Teodosescu.

In acest sens, Asesoft Distribution a contractat un credit de 4,83 milioane de euro de la Volksbank Romania, pentru achizitia participatiei de 29,67% din actiunile Dante International.

Acest credit a acoperit doar o parte din suma necesara achizitiei de actiuni. Cealalta parte a fost acoperita din fondurile companiei, a declarat pentru DailyBusiness.ro Iulian Stanciu, presedintele companiei.

In prezent, singurul fondator al Emag care mai detine actiuni in companie este Radu Apostolescu, actualul vicepresedinte pentru dezvoltare. Participatia acestuia se ridica la 16,33%, in timp ce Asesoft Distribution detine 80,67%, iar Asesoft Web 3%.

Asesoft Distribution este detinuta in proportie de 50% de Iulian Stanciu, care este si presedintele board-ului companiei. Celelalte 50% dintre actiuni apartin omului de afaceri Sebastian Ghita. Asesoft Web are acelasi actionariat.

Asesoft Distribution si-a schimbat la finele anului trecut numele in Network One Distribution (NOD).

Emag este cel mai mare retailer online din Romania. Compania a inregistrat in 2010 o cifra de 102 milioane de euro si isi propunea pentru 2011 afaceri de 150 milioane de euro.