- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Strategia Intel in situatii de criza: lansarea de noi produse

18 Nov, 14:40 • mihaela.tudorancea
Reprezentantii Intel Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari jucatori pe piata mondiala de IT, sunt de parere ca actuala criza economica poate fi depasita prin lansari de noi produse si prin atragerea cumparatorilor.
Strategia Intel in situatii de criza: lansarea de noi produse

„Citandu-l pe CEO-ul Intel as putea spune ca o modalitate de a trece de aceasta criza este sa aducem produse noi. Criza va afecta economia globala dar e greu de estimat daca vor fi efecte si pentru Intel Romania. Oricum, in momente de criza politica Intel este sa lansam noi produse pentru a atrage cumparatorii si pentru a le depasi”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Irinel Burloiu, business development manager, Intel Romania.

Potrivit acestuia in istoria de 40 de ani a Intel au fost 20 de astfel de momente. „Dar ele vor trece. Observam astazi in industria de IT ca desktopul a devenit un bun indispensabil si fara de care nu putem sa traim. Criza afecteaza astfel intr-o masura mai mica acest segment”, a declarat Burloiu.

Intel Corporation a lansat recent procesorul desktop Core i7, membru a unei noi familii de procesoare, cu nume de cod Nehalem, din care a vandut pe plan mondial circa 100.000 de unitati, potrivit reprezentantilor companiei.

Procesorul Core i7 accelereaza cu pana la 40% editarea de continut video, jocuri si alte activitati derulate pe Internet si computer, fara a creste consumul de energie. In Romania totusi, reprezentantii Intel nu se astepta la vanzari spectaculoase sau comparabile cu restul tarilor in care este prezenta compania. Pe piata locala va fi disponibil in sistemele producatorilor Flamingo, Maguay, PC Coolers, RHS si UltraPro.

Procesorul Intel Core i7 detine un nou record mondial de 117 puncte pentru benchmark-ul de evaluare standard SPEC (www.spec.org) care masoara performanta unui procesor, fiind pentru prima oara cand un singur procesor depaseste un scor de 100 de puncte. Anul viitor acest tip de procesor va fi creat si pentru servere si notebook-uri.

„Este un pas inainte din punct de vedere al dezvoltarii calculatoarelor. Este ca trecerea de la Pentium la Dual Core. Am adus imbunatatiri majore la nivelul platformei dar si la componentele din placa de baza. Sunt majore datorita cresterilor semnificative de performanta”, a mai spus Burloiu.